Hjemmelavet mandelsmør (LCHF)

Jeg var forleden i Helsekost for at købe et par poser Sukrin, da jeg faldt for et glas med mandelpuré. Jeg vendte og drejede glasset for at undersøge, hvad der var i af olie og sukker. Jeg blev faktisk lidt forbløffet, da der stod, at der kun var mandler i. Det endte med, at jeg måtte betale hele 72 kr. for det! Godt smagte det. Forestil dig peanutbutter, bare i mandelversion, mere bitter og så selvfølgelig uden salt. Personligt, syntes jeg, det godt måtte være lidt sødere og efter inspiration fra en fransk madblog, kom jeg frem til denne opskrift!

Mandelsmør på fiberrig knækbrød

Mandelsmør på fiberrig knækbrød

Ingredienser til et glas mandelsmør

  • 500 g mandler
  • ca. 1½ tsk flydende sødemiddel (evt. mere, hvis du har en sød tand)
  • ½-1 tsk vaniliepulver
  • ½ tsk mandelessens
Mandler efter forholdsvis 5, 10 og 20-30 minutter

Mandler efter forholdsvis 5, 10 og 20-30 minutter i foodprocessoren

Du kan vælge at skolde mandlerne og fjerne skallen. Du kan også riste dem i ovnen først. Jeg har dog valgt lade dem være rå og med skal for at få mest ud af mandles gode egenskaber. Jeg har lavet et indlæg om det, som du kan læse her, hvor der desuden også er linket til andre lækre opskrifter med mandler. Jeg vil starte med at sige, at når du skal lave dette, så hav tid og god tålmodighed! Sørg for at resten af familien er væk eller godt kan leve med larm i den næste time ;).

Mandlerne hældes i en foodprocessor. Blend dem på højeste hastighed. Husk at holde pause en gang i mellem for både at køle mandlerne lidt af, skrabe mandelmel/dej fra siderne og for at din foodprocessor ikke skal overophede! I lang tid vil mandlerne blot have en konsistens a la mandelmel. Du skal bare  blive ved med at blende videre! Langsomt samler mandelmelet sig i små klumper, som  bliver større og større. Men det tager lang tid. Dejen bliver til en tyk klump, som er svær at blende. Stop ofte og fordel den i foodprocessoren. Dejen bliver dernæst meget lind og sætter sig langs kanten. Igen, husk at fjerne den fra siderne. Tilsæt sødemiddel og vaniljepulver. Smag til og blend efterfølgende. Dejen bliver til klumper igen, men du skal bare forsætte som før. Når dejen igen sætter sig langs kanten, er den færdig 🙂 ! Opbevares i glas med låg i køleskabet. Rør evt.  ½ tsk atamon i, hvis det skal opbevares i længere tid.

Jeg har brugt “mandelsmøret” til at lave konfekt. Det poster jeg et indlæg om en gang senere på ugen :).

Mandelsmør

Den færdige mandelsmør

2 thoughts on “Hjemmelavet mandelsmør (LCHF)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s