Moderne Mormormad – anmeldelse og give away

EDIT den 17/4: Vinderen af et eksemplar af Moderne Mormormad blev Christian Høyer Rasmussen, som deltog i konkurrencen ovre på Facebook.

// Indlægget er sponsoreret  Jeg har fået tilsendt mit anmeldereksemplar af  Samvirkes Moderne mormormad  fra Strandbergpublishing.dk.  Indlægget indeholder affiliatelinks //

Jeg modtager ganske mange fine kogebøger til anmeldelse – men Moderne Mormormad har virkelig ramt mig. Måske er det min efterhånden lidt høje alder – og måske vil den ikke opleves på samme måde af unge mennesker. Jeg ved det ikke, men for mig har Ditte Ingemann og Hélène Wagn sikret en vigtig bid af Danmarks køkkenhistorie.

Forlaget skriver om Moderne Mormormad :Moderne mormormad

“I Moderne mormormad inviterer forfatterne Ditte Ingemann og Hélène Wagn os på en kulinarisk rejse gennem fire årtier, tilbage til dengang mormor stod ved komfuret. Bogen er en hyldest til det klassiske danske køkken og indeholder 65 originale opskrifter – med et nutidigt twist, bedre råvarer, mindre fedt og flere grøntsager.

Du kan med andre ord roligt kaste dig ud i at lave kåldolmere, stegt flæsk med persillesovs, citronfromage, indbagt mørbrad og maskeret blomkål. Eller prøv den klassiske glaserede skinke og flødekartofler, friteret camenbert, kiksekage og forloren hare. Der er garanteret retroglæde og velsmag for madnydere i alle aldre.

Ditte Ingemann er født og opvokset i Jylland med mormormad på bordet mange gange om ugen. Hun har en bachelor i ernæring og sundhed og er selvlært madfotograf. Ditte har fotograferet og skrevet alle opskrifterne til Moderne Mormormad, der er hendes sjette kogebog.

Hélène Wagn er journalist og gastronom, tidligere chefredaktør på MAD&venner og kogebogsredaktør på Gyldendal. Hélène har tidligere skrevet fire egne kogebøger, fortrinsvis om fransk mad. I Moderne Mormormad fortæller hun levende og spændende om de fire årtiers køkkenkrønike”.

Moderne mormormad

Hvad synes jeg om bogen?

Det har været en fornøjelig, men også nostalgisk rejse for mig at læse bogen. Ja, jeg skriver læse – for det er en kogebog, som både bør læses og bruges. Hélène Wagn, der har skrevet teksterne i bogen, fortæller meget levende om 40 års køkkenhistorie.

Jeg genkender min mors forlorne hare og min bedstemors sødmælksfranskbrød fra 60´erne. Jeg husker fonduen (som der nogen gange gik ild i) og den friturestegte camenbert med solbærsyltetøj fra familiefesterne i 70´erne.  Og det græske farsbrød og bananasplitten fra min ungdoms fester i 80´erne.

Der er så mange dejlige og velkendte retter i bogen – og så mange minder. Retterne er moderniseret nænsomt og smukt fotograferet af Ditte Ingemann – men de ligner stadig de originale. Bogen indeholder desuden de skønneste gamle FDB reklamer fra de 4 årtier, hvilket giver den et autentisk præg.

Er opskrifterne low carb?

Nej, det er de ikke. Men jeg vil vove den påstand at mindst 75% af dem uden problemer kan gøres low carb. Du kan udskifte hvedemel med Pofiber, kartofler med kinaradise eller blomkål, sukker med Sukrin osv.

Moderne mormormad

Og nu til vores give away

Hvis du gerne vil vinde et eksemplar af bogen, skal du skrive din yndlings-mormor-ret. Allerhelst ovre på Facebook – men hvis du ikke har Facebook, kan du gøre det her på bloggen.

Vi trækker en tilfældig vinder på søndag den 17/4 kl 20.00.

PS Hvis du ikke vil satse på dit held i spil, kan du købe bogen hos Gucca.com (affiliatelink) til 161,95 kr.

Reklamebillederne er bragt med tilladelse fra Strandbergpublishing.dk

Dette indlæg indeholder affiliate links,hvilket betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget via linket. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for. Læs evt mere om reglerne for skjult reklame hos Forbrugerombudsmanden.dk

 

43 thoughts on “Moderne Mormormad – anmeldelse og give away

 1. kim siger:

  Læste om bogen i avisen, og har sådan lyst til at eje den! Mine fire unger eeeeeelsker mormormad! Min egen favorit må være høns i asparges

  Like

 2. Anne-sofie Sorensen siger:

  Efter to gårde måneder med bachelor skrivning, hvor varm aftensmad er en mangel drømmer jeg om at lave god dansk mad -måske karbonader som min mor laver dem! Haps.

  Like

 3. Wim Nielsen siger:

  Altså min mormor er kineser, så min yndlings mormorret er wantan suppe, men det er nok ikke det i mener 🙂 så jeg melder mig også ind i “boller i karry” fanklubben!

  Like

 4. Marianne Holst siger:

  Karbonader med grønærter og gulerødder.
  Jeg elsker karbonader, og overtaler også familien til denne niveau en gang imellem.

  Like

 5. Louise r siger:

  Normalt vil jeg sige at jeg ikke kan lide mormormad, men det er faktisk en løgn, for jeg kan næsten ikke vælge en favorit, farmors frikadeller er fantastiske, tarteletter og boller i karry.

  Like

 6. Rosa siger:

  Frikadeller med stuvet hvidkål, som er nemt at lave lowcarb ♡♡ Jeg synes din opskrift med chiafrø er genial 🙂

  Like

 7. Maja siger:

  Jeg har ikke kun én men MANGE! Jeg elsker: grydestegte duer, grydestegt kylling med surt, kalvefrikasse, kyllingefrikasse, oksekød i sur-sød-sovs (den hvide sovs af slagsen) og tarteletter som “høns i kage” 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Der er fantastisk meget lækkert mormormad. Bogen har mange af dine favoritter med: grydestegt kylling, kalvefrikassé, tarteletter. Hvor er det en skam, at vi kun kan spise for en.
   Kh Kathe

   Like

 8. Camilla Kirstine siger:

  Jeg er pjattet med hvidkålsrouletter som min oldemor lavede! Efter hendes død har jeg endnu ikke formået at smage en variant bare halv så god som hendes!!!

  Like

 9. Caroline siger:

  Det er noget så kedeligt som grøn salat med mormordressing. Ingen kunne lave den dressing som min mormor, ikke engang min mor.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s