Toffifee – på den rustikke måde

Dette er min allerførste produktion af fyldte chokolader. Inden du læser videre, vil jeg skynde mig at slå fast, at chocolatier er jeg ikke – og jeg bliver det aldrig.

 1. Jeg har hverken motorikken eller tålmodigheden
 2. Mine kreative evner i forhold til madlavning fungerer meget bedre i det rustikke køkken
 3. Jeg har  ikke forbrændingen til at kunne tåle at smage på alle de lækre sager (og heller ikke rygraden til at stoppe igen)

Hvorfor så forsøge sig med at lave fyldte chokolader, vil du måske spørge. Jeg har fornylig opdaget den skønneste blog  – Spisestuen.dk, som disker op med den ene lækkerhed efter den anden. Lene, som har bloggen er virkelig dygtig og laver mange smukke ting. Så da jeg forleden så hendes flotte Toffifee, tænkte jeg, at det måtte da være muligt at gøre hende kunsten efter.

Toffifee-2 Toffifee-4Toffifee-3

Men nej, desværre. Selvom jeg havde de helt rigtige siliconeforme og fulgte Lenes anvisninger, blev mine Toffifee slet ikke som hendes. Vi kan måske kalde dem lidt mere rustikke? Jeg fik fyldt formene alt for meget, så der kom en ujævn kant af chokolade, som jeg måtte brække af, da det var størknet. Det blev ikke kønt, så jeg forsøgte at dække det med hvid chokolade – som så heller ikke kom ud helt så pænt som planlagt.

Det var måske nok et lidt vildt projekt at kaste sig over, når man er chokoladeamatør. Men nu er det gjort og smagen er trods det uheldige udseende ganske glimrende. Faktisk bedre end originalen, hvis jeg selv skal sige det. Så hvis du er Toffifee elsker og iøvrigt et tålmodigt menneske – så “go for it”. Jeg lover, at du ikke vil fortryde det.

PS Det var lidt ligesom at spille Kalaha, da jeg skulle fylde hasselnødder i alle hullerne 🙂

Toffifee

Ingredienser til 30 store Toffifee:

 • siliconeform til konfekt (min rummer 15 halvkugler á 1/3 dl)
 • 300 g mørk chokolade (gerne 70 %)
 • ca 100 g blød nougat
 • ca 90 hasselnødder
 • ½ dåse karamel lavet af kondenseret mælk (den kan du lave selv eller købe færdiglavet)
 • 100 g hvid chokolade til at pynte med

Fremgangsmåde:

 • Rist hasselnødderne i ca 10 min ved 200 gr og lad dem afkøle. Fjern skallerne ved at gnide dem i et viskestykke.
 • Smelt chokoladen over vandbad
 • Fyld i siliconeformen, så alt er dækket. Kør det rundt i hullerne og tøm herefter formen. Skrab overskydende chokolade væk fra formen (dette punkt voldte mig store vanskeligheder).
 • Sæt formen på køl og lad det størkne helt
 • Læg nu 3 hasselnødder i hver halvkugle
 • Læg din nougat i en sprøjtepose og blødgør den i mikroovnen
 • Fyld nougat i hullerne – de skal fyldes ca halvt op.
 • Fyld karamel i en sprøjtepose og fyld det rundt i kanten. Hullerne må ikke være fyldt helt op.
 • Sæt nu formen i fryseren i ½ times tid.
 • Dæk alle huller med smeltet chokolade og skrab formen HELT ren. Det var svært, synes jeg – men hvis det ikke gøres, så får du en masse trælse kanter, der skal brækkes af, når chokoladerne er størknet. Det måtte jeg gøre og det blev lidt rustikt i det.
 • Sæt dine Toffifee i på køl og vend dem ud, når de er helt størknede.
 • Pyntes med hvid overtrækschokolade.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s