“Uperfekt” – tør du?

EDIT 19/10 kl 20: Den heldige vinder af et eksemplar af “uperfekt” blev Stella. Hjertelig tillykke 🙂

Dette er en anmeldelse og en give away af Christian Bitz´s nyeste værk “Uperfekt”. 

Kender du det, at du har læst en bog – er vildt begejstret, men ligesom ikke helt kan beskrive, hvad det er, der præcist er så godt ved bogen?  Det har taget mig lidt tid at få skrevet denne anmeldelse, fordi jeg har haft svært ved at finde ud af, hvordan ordene skulle gribes an. Samtidig har Nina plaget om at få bogen med sig hjem, hvergang hun har været på besøg. En smule stressende, for det er altså et digert værk på mere end 300 sider, som skulle læses, inden jeg kunne skrive min anmeldelse. Men nu har jeg læst den – og hvad så.  Jo, altså, bogen er en blanding af lækkerhed (layout og fotos), humor, sjove historier om forfatteren selv, nyttig viden om sundhed og ernæring samt nogle indbydende opskrifter på hverdagsmad. En sundhedsbog fuld af overraskelser. Og så har han et budskab, ham Bitz, som han gerne vil ud med.

Boganmeldelse -Uperfekt- af Christian Bitz-3Boganmeldelse -Uperfekt- af Christian BitzBoganmeldelse -Uperfekt- af Christian Bitz-2

Hvad er så det budskab?

Bitz vil gerne hjælpe os til at få sundhed til at virke i vores hverdag. Vi skal lære at acceptere, at livet netop ikke er perfekt. Vi skal bevare et vist sundhedsniveau men samtidig give plads til at være lidt uperfekte indimellem. Vi skal gøre op med sudndhedshysteri og fanatisme og gøre sundhed til noget, som vi har lyst til.

Hvad synes jeg om bogen?

Jeg har aldrig før siddet med en så stor og lækker sundhedsbog i hånden. Jeg nød alle de mange sjove fotos af fortatteren selv  – og der er mange – måske lige lidt for mange (selvom han da er en nydelig ung mand). Jeg skraldgrinede, mens jeg læste de sjove kommentarer og humoristiske vinkler på stort og småt . Jeg læste og læste  om forfatterens vinkler på de traditionelle sundhedsråd – og kunne pludselig se tingene fra en ny vinkel. Jeg slugte beretningerne om Bitz´s eget forhold til perfekthed og hans kampe imod at blive indfanget i ortoreksiens stramme net. Rørende ærligt og meget modigt af vores alle sammens Mr. Sundhedsguru nr 1.

Hvad indeholder “Uperfekt”?

Bogen, som iøvrigt starter med et “hej Smukke” på side 1,  er bygget op omkring fem udsagn, som Bitz gennemgår hver for sig. De er alle vigtige for det gode liv.

 • Skab kvalitet
 • Vær nysgerrig
 • Gør dig umage
 • Lad dig begejstre
 • Bliv tilfreds.

Er der mere:

 • 45 opskrifter – de fleste illustrerede-  på sund og god hverdagsmad.
 • Små tegneserier
 • Historer fra det virkelige liv om at være uperfekt (og være glad for det)
 • Et meget overraskende layout (tak til DasRotesRabbit) med forskellige papirtyper, forskellige skrifttyper og i det hele taget vildt mange skøre ting

Hvem kan have glæde af bogen?

 • Dig, der går op i sundhed
 • Dig, der søger det perfekte liv – og som gerne vil “ruskes” lidt
 • Dig, der har humor og som også er visuel
 • Dig, der søger en uhøjtidelig blanding af en læsebog og en kogebog
 • Dig, der bare er vilde med Bitz og gerne vil studere en masse billeder af ham

Boganmeldelse af "Uperfekt" af Christian Bitz

Og nu til vores give away 🙂

Hvis du vil prøve lykken og se, om du kan vil vinde et eksemplar, skal du kommentere på opslaget ovre på vores Facebook side. Vi trækker en glad vinder på søndag den 19/10 2014 kl 20.00

Hvis du ikke har Facebook, er det ok at kommentere her.

Bogen er udkommet på Politikens Forlag  koster 300 kr, men kan lige nu købes hos Gucca.dk til 235,95 kr.

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Anmeldereksemplar og give away er sponsoreret af Politikens Forlag

 

 

 

 

13 thoughts on ““Uperfekt” – tør du?

 1. stellabm siger:

  Hvor er den bare dejlig. Jeg er så glad for, at jeg blev den heldige vinder. Den er så fed, og han har nogle gode refleksioner over sundhed og livskvalitet, og det at indpasse motion og sund levevis, så det giver mening i stedet for dårlig samvittighed.

  Like

 2. Nanna Kristensen siger:

  Har desværre ikke facebook. Det er en spændende præmie, og jeg vil med glæde læse den! Held og lykke til alle 🙂

  Like

 3. Lotte siger:

  Jeg er jo så heller ikke på facebook, så jeg prøver lykken denne vej. Det ville være SÅ skønt at vinde denne bog. Godt læsestof lyder det til, om et rigtig spændende emne og samtidig også nye opskrifter, det må være win-win!

  Like

 4. Lis siger:

  At vinde en bog med masser af billeder og skønne historier fra den unge flotte fyr – ville være en drøm.

  Tænk om jeg kom til at tænke omvendt og få et sundere liv på en sjovere måde. Tænk at være “uperfekt” og alligevel nyde dette skønne liv jeg er midt i!

  Jeg glæder mig allerede til hans selskab i sofaen og en god kop te.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s