Knækbrød

Jeg er en flittig kunde i LCHFbutikken, og sidst, da jeg handlede hos dem, blev jeg fristet af en Low Carb brødblanding fra Urtekram.  Jeg havde snakket med Palle, som har butikken og han fortalte mig, at denne brødblanding er en af deres meget populære varer. Og så er det jo, at man bliver en smule nysgerrig. Blandingen består af solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, mandler, chiafrø og loppefrøskaller – hvilket man selvfølgelig nemt selv kan mikse, hvis man har tid og lyst. Jeg er ikke så meget for færdigblandinger, men indimellem er det jo super at have liggende i skuffen til en dag, hvor det skal være lidt nemt.

Nu har jeg lige bagt mine første knækbrød og jeg er positivt overrasket. Nøj, hvor de smager godt. Jeg skulle bare tilsætte vand, salt og bagepulver og vupti, så var jeg færdig. Det tog mig ca 5 minutter, inden jeg kunne sætte pladen i ovnen. Der er kerner til 32 stykker knækbrød. Det svarer til ca 1 kr/ stk, da blandingen koster 33 kr for 500 g – hvilket jeg ikke tror, er dyrere end, hvis man køber kernerne hver for sig. Blandingen kan iøvrigt også bruges til et LCHF brød, hvis man tilsætter 5 æg.

LCHF knækbrød på få minutter

LCHF knækbrød på få minutter

LCHF knækbrød på få minutter

Ingredienser til 32 stk knækbrød (1 bageplade):

Brødblandingen kan erstattes af ½ kg kerner (solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, mandler, chiafrø og loppefrøskaller – flest af de førstnævnte).

Fremgangsmåde:

Blandingen hakkes groft i en minihakker, blender eller med køkkenkniv. Røres sammen med bagepulver, vand og salt. Bredes ud på bagepapir og rulles ud med kagerulle mellem 2 stk bagepapir, så det fylder en hel bageplade. Bages midt i ovnen i 45 minutter ved 150 gr varmluft. Man kan med fordel forskære sine knækbrød efter ca 20 minutters bagetid – så er det nemmere at få pæne stykker, når knækbrødene er færdigbagte. Knækbrødet smager fantastisk bare med koldt smør på (og måske en smule flagesalt) eller måske med lidt fynsk rygeostsalat.

IMG_4935-2

 

IMG_4897PS Indlægget indeholder affiliate links fra LCHFbutikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for.

2 thoughts on “Knækbrød

  • Kathe siger:

   Ja, det er ihvertfald hurtigt og nemt – og de smager virkelig godt. Jeg havde nu knækbrødene med til mine kolleger næste dag, for det er alt for farligt for mig at have sådanne lækkerier liggende. Jeg stopper ikke, før end kagedåsen er tom 😉
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s