Mandelmælk

Hjemmelavet mandelmælk

Jeg håber, at I alle derude er i lige så godt julehumør, som jeg er ! Jeg lytter til julemusik af Frank Sinatra, Tim Christensen og mange andre skønne mennesker.. men prikken over i’et har nok været, min utrolig lækre julekalender! Jeg har været så heldig at få sendt en julekalender* med håndlavede chokolader fra Frederiksberg chokolade!

Frederiksberg Chokolade

Frederiksberg Chokolade

De ligger fint side om side i en lille mahogniæske, og tro mig – det er ikke nemt at lade dem være ;). Jeg har smagt 2 af dem nu, én med passionsfrugt og én med ingefær. Hold da fast, jeg anede ikke, at ingefær i chokoladen kunne smage godt! Hvis I er interesserede, kan I tjekke deres lækre chokolader ud her.  Mandelmælk er super godt til veganere og dem som er laktoseintolerante. Personligt synes jeg nu bare, det er lidt sjovt og lækkert! Der findes rigtig mange opskrifter på mandelmælk derude på nettet, men jeg valgte at følge denne her fra ohsheglows.com Du kan sagtens skifte dadler og kanel ud med noget andet :). Også vanilje for den sags skyld, men jeg synes nu selv, det nærmest er en nødvendighed ;). Det er vigtigt for mig at påpege at pulpen, som du får til rest IKKE behøver at smides, men mere om det til sidst..

Mandemælk

Ingredienser

  • 2½ dl mandler, lagt i blød natten over
  • 3 dadler (kan erstattes med sirup, stevia eller andet sødemiddel)
  • 1 lille vaniljestang
  • en knivspids havsalt
  • en knivspids kanel
  • 7 dl  vand

Sæt dine mandler i blød i minimum 8 timer, natten over. Hvis dadlerne er meget tørre, kan du også lægge dem i blød. Dette gør at du bedre kan fordøje mandlerne (og jeg tror, du får mere smag ud af dem på denne måde, men har ingen anelse, om det er rigtigt .. 😉 ). Fortæl endelig, hvad I mener om det!  Hæld det gamle vand fra mandlerne. Blend mandlerne sammen med 3 dadler, kanel, salt, en vaniljestang og halvdelen af vandet 2 minutter, eller til at det er blendet helt fint.  Tilsæt resten af vandet og blend igen. Nu skal mælken sies fra “pulpen”. Hvis du har en nut milk bag eller et ostelærred, så brug det endelig! Jeg startede med at si det fra med en helt almindelig si, og derefter gentog jeg processen med et viskestykke. Rør evt. rundt i det med en spiskeske, så går det lidt hurtigere!   Til sidst kan du presse den resterende væske ud af pulpen med viskestykket! Du kan tilsætte lidt sødemiddel her, hvis du har lyst.

Værs’go!

Gem endelig til “pulpen” til at putte i f.eks. brød, smoothies, hjemmelavet yoghurtist, pandekager eller disse lækre veganske småkager fra wishfulchef.com. Du kan også tørre det i ovnen, så det bliver til mandelmel eller lave dine egne müslibarer med “pulpen”. Jeg bruger oftest pulpen i mine bananpandekager!

*Julekalenderen er sponsoreret, men jeg har givet udtryk for min egen 100% ærlige mening!

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

2 thoughts on “Hjemmelavet mandelmælk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s