“SalatTøsen – salater hele året rundt” – anmeldelse og giveaway

// Indeholder reklame i form af affiliatelinks //

EDIT den 26/6 kl 20.00: Tusind tak for alle jeres besvarelser. Vinderen er Lis 🙂

En af de kogebøger, som jeg virkelig har glædet mig til at få i hænderne er Mette Løvboms “SalatTøsen – salater hele året rundt”, som for nylig blev udgivet på Politikens Forlag .

Jeg har fulgt SalatTøsen på Facebook, mens hun i 2013 gik fra 0 til tusindvis af følgere i løbet af no time. Idag har SalatTøsen 87.700 følgere. Det er da sejt, at en kvinde kan trylle så meget med salater, at der er så mange mennesker, som har lyst til at læse med.SalatTøsen“SalatTøsen – salater hele året rundt” har til fulde levet op til mine forventninger. Det er en salatbog med 70 opskrifter på de smukkeste og skønneste salater. Bogen er inddelt efter årstider – altså hvilke råvarer, der er tilgængelige hvornår.

Udover alle salatopskrifterne er der også en masse forslag til marinader, dressinger, pestoer, sylt, urtedrys samt lidt knas og knæk. Og der er masser af salater med blomkål til alle os, der elsker blomkål. Og en vaskeægte mandesalat med kød.SalatTøsen

Bogens opbygning

 • Om leg i køkkenet og salatens komposition (side 1 – 7)
 • Opskrifter til forår, sommer, efterår og vinter (side 8 – 122)
 • Opskrifter på diverse tilbehør (side 170 – 210)
 • 4 forskellige registre delt op efter opskrift, kød som tilbehør, råvarer og stikord (det er det mest geniale register, jeg nogen sinde har set i en kogebog)

Jeg har prøvet, men jeg kan ikke finde noget at kritisere. Opskrifterne er lette at følge og mange af dem enkle med ganske få ingredienser – men samtidig vildt indbydende. Bogen har et godt og flydende sprog og billederne, som er taget af Columbus Leth, er smukke og inspirerende.

SalatTøsen

Mette Løvbom giver os rigtig rigtig mange gode tips til, hvordan vi selv bliver verdensmestre i salatkompositioner. Efter min mening, er bogen et must have for dig, der elsker salater.  Det er helt sikkert en af de kogebøger, som for altid vil stå i min kogebogsreol.

Og nu til vores giveaway

Vi har fået lov til at forære en “SalatTøsen – salater hele året rundt” til en af jer læsere. Skriv, hvilken salat, der er din yndlings – helst ovre på Facebook – ellers her på bloggen, hvis du ikke bruger Facebook.

Vi trækker en vinder søndag den 26/6 kl 20.00 (når vi har været på Tinderbox).

PS Hvis du ikke tør satse på held i spil eller ikke kan vente, så kan du købe bogen hos Gucca lige nu til 279,95 kr.SalatTøsen

Udgivet i samarbejde med Politikens Forlag .

29 thoughts on ““SalatTøsen – salater hele året rundt” – anmeldelse og giveaway

 1. Marianne Juhl siger:

  Om sommeren helt klart en lækker salat af melon, jordbær, vandmelon og feta og lidt drys på af fx græskar kerner.
  Om vinteren helt klart en grønkålssalat 😊😊

  Like

 2. Ulla Jacobsen siger:

  Jeg er rigtig glad for grønkålssalat med pigeonæbler og sennepsdressing. Men generelt er vores daglige salater med kål af en eller anden slags. Man bliver helt afhængig af de grove mættende typer 🙂

  Like

 3. Clara siger:

  Jeg elsker en salat af spinat, grillede grøntsager og fetaost. Eller en sommerlig coleslaw med spidskål og rygeost er også genial!

  Like

 4. Lotte siger:

  Den klassiske broccolisalat er også min yndlings. Derudover laver næsten kun “kedelige” grønne salater med de samme grøntsager igen og igen, så jeg kunne helt sikkert godt bruge noget inspiration. Det vil også hjælpe mig med at føre min nye ide ud i livet med en ny ret/opskrift pr uge:-)

  Like

 5. Eva B siger:

  En velblandet og fyldig salat med en god dressing gør mig glad: om sommeren ofte med noget frugt/bær op imod noget let bittert eller knasende ( fx ærter ). Om vinteren bliver det altid noget m ost og nødder mod det grønne, der nu er tilgængeligt.
  Men jeg vil supergerne lære nyt! Dertil er min 14 årige datter netop sprunget ud som veganer, og det er en verden vi søger at tilegne os…noget kan hun lide, andet ikke, men lækre salater går altid rent hjem 🙏

  Like

 6. Charlotte siger:

  jeg er ret vild med spidskålssalat med en dressing af honning og sennep og iblandet ristede fennikelfrø og græskarkerner 🙂

  Like

 7. Louise Eckhardt siger:

  Jeg kunne godt bruge inspiration til sommerens salater. Er kørt lidt død i de samme 5-6 slags som jeg har lavet i årevis 😀.

  Like

 8. Annette siger:

  Elsker en lækker salat! Pt er det jordbær/ asparges/ avocado salat med en senneps/honning dressing der er favorit 🙂

  Like

 9. Rosa siger:

  Her må jeg være med….. hvis man altså må bo lidt længere væk end Odense?
  Har aldrig vidst at jeg elskede salater…. før vi kom hertil hvor frisk grønt er sindssygt dyrt (en lille bitte broccoli fås til 49.95) og ofte vanskeligt tilgængeligt.
  Er meget glad for kålsalater… spids, rød, hvid, blom…. med frugt, nødder og ost. Fx rødkål med friske nektariner, valnødder, blå ost og sennepsdressing.

  Like

 10. Lis siger:

  Peberfrugtsalat med kapers er in pt.

  JEg kunne godt bruge lidt ny e opskrifter da jeg daglig laver en lille salat som tilbehør til vores mad. Gerne hvor der bruges grøntsager som feks broccoli, blomkål osv.

  Like

 11. Eva Jensen siger:

  Jeg elsker at blande det søde med det lidt bitre, så for mig er en sommersalat helt essentiel. For så kan man jo blande søde bær i salaten. Og tilføjer man så også lidt saltede nødder eller lignende så er jeg lykkelig.
  Har flere gange brugt salattøsens salater når jeg skulle holde komsammen, så jeg vil da enormt gerne vinde hendes nye bog 😀

  Like

 12. Marianne Holst siger:

  Lige pt er spidskål, asparges og jorbær en favorit. Vi har asparges i haven, og de myldrer frem, så det er bare med at få dem brugt på alle mulige måder.
  Men ellers kan spidskål flankeres af abrikoser og mandler.

  Like

 13. Maria siger:

  Uanset årstid, så prøver jeg at gøre det så nemt som muligt udfra flg taktik; en hvilken som helst grøntsag, en frugt, en ost og nødder/kerner mixet i en skål med olie/eddike 😊 – og fordi at det er sommer, så kommer det oftest på grillen, eks; jordbær, asparges, halloumiost og mandler 🤗

  Like

 14. Mia Dybdahl siger:

  Jeg elsker vandmelonsalat med feta, brønkarse, basilikum og en masse ristede kerner og nødder. Mums! Den er perfekt til en grillaften med gode venner og rosé. 🙂

  Like

 15. Monica Figgé Jensen siger:

  Jeg har ikke prøvet så mange endnu, da jeg som barn ikke kunne udstå salater. Men her i weekenden nævnte jeg det for en veninde og hun lavede en cæsar salat tror jeg, at den hed. Den var god 🙂 Nu vil jeg på salat inspiration 🙂 Så denne bog vil da være perfekt til mig lige nu 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s