Fermentering – en anmeldelse & en give away (sponsoreret indlæg)

EDIT 22/11 kl 22: 1000 tak for alle jeres kommentarer både her og på Facebook. Det er dejligt at se, at der er så stor interesse for fermentering. Vinderen blev Pia C, som har lagt en kommentar her på bloggen.

“Et sted mellem fersk og fordærvet findes et kreativt rum, hvor nogle af de mest overbevisende smagsnuancer opstår”

(Sandor Ellix Katz, en af de førende stemmer fra fermenteringsbevægselsen).

Fermentering

Citatet er fra bogen “Fermentering” af Shane Peterson (fermentør), Søren Ejlersen (stifter af Aarstiderne) samt Ditte Ingemann fra The Food Club. Bogen er udgivet på People´s Press, fra hvem jeg har modtaget et eksemplar til anmeldelse og et til en give away.

Det er mændende, der skriver de indledende afsnit og Ditte Ingemann, der har stylet maden og taget de skønne billeder. Billederne i dette indlæg er af af bogens forside og er ligeledes taget af Ditte Ingemann.

Jeg er vild med sauerkraut (fermenteret hvidkål) og har selv lavet det et par gange. Jeg har oven i købet investeret i en rigtig ægte, tysk fermenteringskrukke (som den på det øverste billede). Her har du en stenvægt, der ligger ovenpå kålen og sikrer, at den hele tiden er under vand – samt en vandrille i kanten, der gør, at der ikke kan trænge ilt ned til kålen (fermentering foregår i et iltfrit miljø). Du kan dog sagtens starte med almindelige glas med patentlåg.

Der er så meget godt at sige om fermentering. Det giver den skønneste smag (synes jeg) og processen tilfører det fermenterede produkt mælkesyrebakterier, som stabilisererer vores fordøjelse og styrker vores immunforsvar. Det er en fin måde at konservere på. Det eneste minus er, at processen tager 21 – 28 dage – så du skal væbne dig med tålmodighed.
Fermentering

Lidt om bogen

“Fermentering” starter med forfatternes baggrund og et mere teoretisk afsnit om fermentering. Lidt kedeligt, vil du måske tænke – men det er skrevet i et behageligt og personligt sprog, så jeg slugte bogens første 40 sider i løbet af ingen tid. Det var meget spændende læsning og skønt at “møde” så dedikerede forfattere.

Du får ialt 35 spændende og  fint illustrerede opskrifter – naturligvis en masse kraut (kål), men også drikke, frugt og tilbehør.

Selv skal jeg indenfor de næste par dage have sat en portion kraut af rødkål med fennikel og æble over. Så vil den nemlig lige kunne nå at blive klar til andestegen juleaften.

Det næste projekt skal være en remoulade, som laves af agurker, løg, hvidløg, karry og sennepspulver.  Blandet med mayonnaise giver det en serveringsklar remoulade.  Lyder det ikke bare godt?

Det er en virkelig fin lille bog, som de 3 har gjort. Sproget er nærværende og letlæseligt – og billederne er enkle og smukke. Der er et lille afsnit om anvendelse af de fermenterede produkter. Det havde efter min mening fungeret bedre, hvis man havde skrevet anvendelsesforslag til de enkelte opskrifter.

Bogen er indbundet og oven i købet ganske billig (159,75 kr hos Gucca.com) – så hvis emnet interesserer dig bare en smule, så vil jeg varmt anbefale den.

FermenteringGive away

Hvis du vil satse på heldet, så kan du forsøge at vinde det eksemplar, som vi forærer til en af jer læsere. Læg en kommentar her eller ovre på Facebook (helst på Facebook). Vi finder en vinder på søndag den 22/11 2015 kl 20.00.

Reklame: Dette indlæg indeholder affiliate links, hvilket betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget via linket. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for. Vi har modtaget bøgerne til anmeldelse og give away fra Politikens Forlag. Læs evt mere om reglerne for skjult reklame hos Forbrugerombudsmanden.dk

16 thoughts on “Fermentering – en anmeldelse & en give away (sponsoreret indlæg)

 1. Ida siger:

  Jeg ELSKER sauerkraut og det ville være SÅ fedt at kunne lave det selv, så det ikke kun var en spise forbeholdt somre i Alsace og vintre i Østrig!

  Like

 2. Merete Nielsen siger:

  Lyder spændende med bogen om fermentering. Jeg har ikke prøvet, så det kunne være spændende med bogeg og øge kompetancerne

  Like

 3. Heidi Jørgensen siger:

  Jeg håber jeg kan vinde denne bog, så jeg kan dele den med min kære søster, som lige er blevet interesseret i fermentering 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s