“SUNDE, grønne RETTER” af Anne Hjernøe – anmeldelse og give away

EDIT den 6/9 2015 kl 21.10: 1000 mange tak for alle jeres besvarelser. Jeg har fået så meget inspiration til grønt tilbehør – så I vil helt sikkert komme til at se nogen af jeres forslag her på bloggen. Så mange spændende ting. 

Vinderen af vores give away blev Britt M – som har fået besked via FB.

I sidste uge lagde jeg en opskrift op på Sensommercoleslaw med spidskål og æble. Den blev hurtigt meget populær og har fået mange fine kommentarer med på vejen fra folk, der allerede har lavet den. Opskriften er fra Anne Hjernøes nyeste kogebog “SUNDE, grønne RETTER”, som er udgivet på Politikens Forlag – og den er faktisk meget karakteristisk for Annes måde at lave mad på. Det er sundt, enkelt og virkelig velsmagende. Ikke så meget pjat der.

Sunde, grønne retterColeslaw med spidskål og æble

Anne indleder bogen med et statement: “Jeg elsker grøn mad – rigtigt meget endda”. Det gør jeg også – og det grønne er en meget vigtig del af min LCHF livsstil. Jeg kunne ikke forestille mig en ret (altså lige bortset fra kager og desserter), hvor det grønne ikke fylder – og jeg har altid svært ved at begrænse mig, når jeg skal lave mit tilbehør. Derfor ender jeg ofte ud med 2-3 slags grønt tilbehør – men ingen klager over det. I min verden er grønne rester nemlig gode rester ( til madpakken f.eks.).

“SUNDE, grønne RETTER” indeholder over 100 opskrifter på retter, hvor det grønne er i centrum. Bogen er inddelt i lette/ mættende/ meget mættende grønne retter – kolde/ varme supper – salater – samt et afsnit om fisk og skaldyr med grønt.

Som tidligere skrevet – så er jeg begejstret for Annes tilgang til mad. Det er så ærligt og usnobbet og så let at gå til. Hun bruger overvejende ingredienser, som vi alle kender og har i vores køkkener – men er super dygtig til at sammensætte dem på en ny måde. Samtidig er hun ikke bange for at præsentere enkle retter med ganske få ingredienser. Og det er sjovt nok ofte det, der virker.

De fleste af opskrifterne er low carb – og de som ikke er, kan nemt tilpasses en low carb eller LCHF livsstil.

“SUNDE, grønne RETTER” er en dejlig, inspirerende kogebog med let tilgængelige opskrifter, der alle er illustreret med billeder. Jeg glæder mig til at kunne bruge den sammen med “SUNDE SALATER“, som jeg anmeldte for lidt mere end 1 år siden.

Og nu til vores give away:

9788740019513

Vi har fået lov til at forære et eksemplar til en læser. Hvis du har lyst til at vinde “SUNDE, grønne RETTER”, så skal du lægge en kommentar ovre på Facebook (eller her, hvis du ikke har Facebook). For at være med, skal du bare skrive, hvilken grøn ret, der er din yndlings.

Vi trækker en vinder på søndag den 6/9 kl 20.00.

PS Da Politikens Forlag har sendt vindereksemplaret til os, skal vinderen enten selv hente bogen i Odense eller betale for at få den sendt.

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for. 

Kogebøgerne er sponsoreret af Politikens Forlag.

 

17 thoughts on ““SUNDE, grønne RETTER” af Anne Hjernøe – anmeldelse og give away

 1. rikkemelgaard siger:

  YES! Fed konkurrence 🙂 Mine yndlings grønne retter er pomfritter af grønne bønner, blomkålsris, alle slags grøntsagsmos, og så masser af søde kartofler (trods den ret høje pris)
  (melgaard.r@gmail.com)

  Like

 2. Marianne Juhl siger:

  Jeg er totalt vild med ovnbagte grønne bønner. Tit står aftensmaden på svitset hvidkål chili og alt hvad grøntsags kassen indeholder

  Like

 3. Louise Olsen siger:

  Det ville være lækkert med noget inspiration til grønne retter i hverdagen. Spiser selv meget grønt og er glad for avocadosalat, grøntsagsfrikadeller og ikke mindst en helt alm. blandet salat med hjertesalat, iceberg og andre af årstidens salater.

  Like

 4. lillian siger:

  Bønnefritter er et sikkert, let og simpelt hit hos os i øjeblikket. Det bliver tilbehør mindst en gang om ugen.
  En ny opdagelse er blomkålsris, der langsomst sniger sig ind med succes.

  Like

 5. Lis siger:

  Her i sommer har jeg flere gange om ugen som tilbehør til kylling, fisk osv fået:
  Peberfrugtsalat med kapers eller marinerede zucchini med kapers – mums det smager ligeså godt næste dag som tilbehør til madpakken.

  Kunne være godt med ny inspiration fra Anna som jeg synes lave mange fantastiske retter i TV.

  Like

 6. Heidi siger:

  risotto er altid et hit hos mig – det kan lave året rundt, da man kan putte nærmest alt i. Jeg er dog vild med efterårs risotto med eks svampe 🙂 nam

  Like

 7. Rosa siger:

  Dejligt med alle de giveaways du har:-) Min nyopdagede grønne yndlingsret er marineret grønkål. Salat med grønkål bliver bare så lækker når det lige krammes med tahin, salt og citron inden det blandes med andet grønt, frugt og nødder.

  Like

 8. Lene Hauberg siger:

  Uhm nu nærmer efteråret sig og så er min ynglings grønne ret helt sikkert grøn brændende kærlighed (mosen er lavet på broccoli og pastinak) mums 😛

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s