Brændte mandler

Disse brændte mandler er helt uden sukker. De  er lavet med en masse julekrydderier og har en herlig smag. Hvis der ligger Sukrin i bunden af glasset, når du har spist mandlerne, kan det sagtens bruges til en ny omgang brændte mandler. 20131018-IMG_3661

Brændte mandler

Ingredienser

 • 200 g mandler
 • ca 100 g Sukrin Gold (eller almindeligt Sukrin)
 • ½ ts vaniljepulver uden sukker
 • 1 ts kanel
 • ½ ts ingefær
 • ½ ts kardemomme
 • 10 g smør

Fremgangsmåde:

 1. Mandler, Sukrin og krydderier kommes på en pande og opvarmes ved relativ høj varme.
 2. Sukrinen smelter (og ligner nu vand) og det hele omrøres og simrer i ca 10 min ved lav varme.
 3. Herefter tilsættes smørret, som smelter og der omrøres igen i et par minutter.
 4. Nu hældes blandingen ud på bagepapir. Sukrinen er stadig flydende og mandlerne vendes rundt i det, indtil Sukrinen stivner (så kommer det til at ligne rigtige brændte mandler).

 

8 thoughts on “Brændte mandler

 1. Dris siger:

  Vil af prøve de brændte mandler i vores Actifry, men tror det bliver den sammen opskrift som jeg plejer og bruge, 300g mandler, 1dl. cacaomælk, 300g flormelis, 1 tsk. vaniliesukker.
  Actifry er en stor sag, men alt i alt er vi meget glade for vores

  Like

  • Kathe siger:

   Det lyder rigtig spændende med cacaomælk i. Dejligt at høre, at I er glade for den. Men det har jeg også hørt om mange, der er. Den er bare alt for stor til mit lille køkken.
   Mvh Kathe

   Like

 2. Ida siger:

  Vildt god idé at lave dem i Actifry. Har sådan en, men bruger den mest til pommes. 🙂 Kan man godt bare skifte det der Sukrin ud med sukker? Og er det så samme mængde?

  Like

 3. Pernille Iuel siger:

  Jeg har modtaget min Tefal Actrifry som jeg vandt i jeres giveaway og det første jeg gik igang med var disse brændte mandler, lavede dem dog med sukker. De blev bare så gode og lækre! 😀 I aften skal vi lave pomfritter i den og se hvordan det går.

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Pernille
   Tak for din hilsen – det er rigtig sødt af dig med en tilbagemelding. Hvor er jeg glad for at høre, at du kan bruge den :-). Vi udlover endnu en Actifry i december 🙂
   Rigtig god fornøjelse.
   Mange hilsner
   Kathe

   Like

 4. veninde siger:

  Har selv overvejet at købe sådan en actifry engang, men kom fra det. Alle disse køkkenmaskiner, der fylder enten i skabe eller på bordet. Hvis du kommer til at bruge den, også til andet end brændte mandler… og tænker den er uundværlig, vil jeg gerne høre om dine erfaringer :o)
  Apropos brændte mandler, lavede jeg en portion på panden i går, dog uden krydderier, – men tænkte at kanel ville gøre sig godt. Jeg tænkte ligesom du skriver, at det er meget flydende sukrinen, men så tilsatte jeg en tsk. fiber husk, og det gjorde massen klistret tyk med det samme. De smagte så godt… .at kæresten guflede hele skålen :o)
  kh
  Anne-Lise

  Like

  • Kathe siger:

   Det var da alletiders ide. Jeg går udfra, at det ikke kunne smages? Mht Actifry´en – har du læst min anmeldelse? Jeg har det nemlig nok lidt ligesom dig. og den fylder en del. Men du kan jo deltage i konkurrencen, så koster det ikke noget at afprøve den 🙂
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s