2 x lyn omelet med økologiske pølser og gode grøntsager

Om onsdagen går vi oftest til spinning hos Frank i fitness.dk fra 18 – 19. Altid skønne timer med masser af god musik. Det eneste dårlige er tidspunktet, for når vi kommer hjem ca 19.30, er vi så skrupsultne, at det bare skal gå stærkt med at få noget i skrutten. Men sundt skal det naturligvis også være, så ikke noget med at koge en gryde pasta her. Vi laver oftest en omelet med det, der lige er i køleskabet.

Vi har altid æg, revet ost, grøntsager og et eller andet kødpålæg. Mere skal der ikke til :-). Her er 2 forskellige omeletter, som vi har spist i ugens løb. De er begge lavet med nogle gode, økologiske pålægs pølser fra mindeslund.dk og de grøntsager, som vi tilfældigt havde i huset den dag.

Omelet med chorizo og grøntsager

Ingredienser til 1 omelet efter kokkens fantasi til 2 personer:

 • 4 æg
 • ca ½ dl revet ost
 • ca ½ dl vand
 • olivenolie til stegning

Fyld 1:

 • 50 g chorizo fra mindeslund.dk
 • 1 stort løg i både
 • 4 grønne asparges
 • 2 gulerødder
 • 1 stor, rød peberfrugt
 • frisk basilikum til pynt

Fyld 2:

 • 100 g landpølse fra mindeslund. dk 
 • 1 stort løg i smalle både
 • 200 g frosne edamamebønner
 • 8 danske cherrytomater
 • små salatblade og brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde:

Løg skæres i både og de andre grøntsager i tern. Løg og chorizo i tern svitses i lidt olivenolie. Resten af grøntsagerne svitses med. Æg og vand piskes sammen og revet ost tilsættes. Æggeblandingen hældes over grøntsagerne og får ca 1 min ved høj varme. Herefter skrues der ned for varmen til middel (pas på, at varmen ikke er for høj, så bunden brænder på). Låg lægges på og omeletten steger i 10-15 min. Lige inden overfladen er stivnet, fjernes låget, så evt. væske kan fordampe. Serveres pyntet med f.eks. tomater og krydderurter.

4 thoughts on “2 x lyn omelet med økologiske pølser og gode grøntsager

 1. Susann Romy siger:

  Dejligt at få endnu flere chorizoopskrifter. Efter at have læst dit indlæg om gisou med chorizo, var jeg så kommet hjem med hele 4 (!!!) chorizopølser den anden dag. Brugte den første på en lækker pizza – lækkert!

  Like

  • Kathe siger:

   Det er jeg da glad for at høre. Jeg er selv ret vild med denne lille, spicy pølse.Bruger den også tit som fyld til pizza. Og så giver den så fin en kulør til maden. Sig mig – fandt du et godt tilbud? 🙂

   Like

 2. Lis Klein siger:

  Det skal prøves – jeg lavet tit omelet. Har du prøvet at bage den i ovnen? Når jeg laver den i ovnen pisker jeg hviderne og blander dem forsigtigt i. Det giver en meget luftig og skøn omelet der minder lidt om gratin bare uden mel osv.Hvis du vil kan jeg godt sender dig min opskrift.

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lis
   Det har jeg faktisk ikke, men det lyder rigtig lækkert. Du må meget gerne komme med din opskrift. Gerne har – så er der flere, der kan få glæde af den 🙂
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s