Cheesecake cupcakes with Raspberry Swirls

Vi har før her på bloggen lavet en Manhattan Style Strawberry Cheesecake  til Kathes 50 års fødselsdag. Jeg så for længe siden Twin Foods opskrift på Hindbær Cheesecake Muffins.  I sidste uge kom min søster Katrines kæreste og vores farmor til søndagsmiddag – en perfekt lejlighed til at få prøvet opskriften af. Jeg valgte at bruge New Yorker By Hearts opskrift igen, da jeg simpelthen synes det er så fantastisk! De fleste kan godt spise 2 muffins hver 😉 .  Hvis du ikke gider til at lave en mange små muffins, eller skal lave til mange, kan du finde opskriften på den store cheesecake her.IMG_2258

Ingredienser til 12 små muffins

 • 100 g digestives 
 • 40 g hvid chokolade
 • 40 g mandler
 • 50 g smeltet og afkølet smør
 • 200 g mascarpone
 • 2 og 1/4 dl creme fraiche 38%
 • 70 g sukker
 • 1 æg
 • lidt over ½ tsk vaniljepulver
 • en smule hindbær eller jordbærmarmelade

Fremgangsmåde

Kom let knuste kiks  i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste. Mandlerne hakkes groft. Hæld det i en skål. Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen. Fordel blandingen i muffinsformene.

Kom mascarpone, 1 æg, 40 g sukker og vaniljen ned i foodprocessoren og kør, til det er en glat masse. Hæld det over kiksebundene og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 15 minutter, eller til massen er stivnet. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en anelse af.

Lad ovnen være tændt. Bland creme fraiche med 30 g sukker. Hæld det ud over kagerne. Herefter drypper du  en tsk marmelade på kagerne. Ca. 2 tsk til hver kage. Tag en tandstik og kør den rundt i kagen for at lave et fin mønster. Stil dem tilbage i ovnen i endnu ca 15 minutter eller indtil massen er stivnet og let gylden på toppen. Lad kagerne køle lidt af, inden de sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over (massen stivner mere, når den bliver kold og falder også en smule sammen).

 

4 thoughts on “Cheesecake cupcakes with Raspberry Swirls

 1. Karin siger:

  Dumt spørgsmål, men øhh… hvornår kommer jordbær/hindbærmarmeladen – som får dem til at se så flotte ud – ind i billedet?
  Kh.
  Karin

  Like

  • ninarav siger:

   Det er slet ikke et dumt spørgsmål!Jeg har også helt glemt at skrive det :). Når den sidste del af cheesecakedejen er i formen, drypper du et par tsk på hver kage. Herefter tager du en tandstik og bevæger den rundt i kagen, for at skabe et fint mønster :).

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s