Latte med kokosmælk

Denne dejlige kaffedrik fandt jeg en dag hos Madbanditten, som skriver om LCHF. Jeg elsker kokos og jeg elske latte – så dette er en rigtig god kombi. . Lever man LCHF er der meget fornuft i at udskifte skummet mælken med kokosmælk. Desuden mætter den lidt mere end en almindelig latte, synes jeg. Man skal være opmærksom på kulhydratindholdet, der kan svinge utrolig meget indenfor de forskellige mærker. Husk desuden, at man ikke må opbevare ting i dåser, så resten mælken skal hældes over i en lille kande og gemmes i køleskabet.

Low carb latte med kokosmælk

Ingredienser til 1 latte:

 • 1 kop god, stærk kaffe (jeg laver en espresso)
 • ½ dl kokosmælk
 • evt nogle dråber flydende sød  i mælken til at fremhæve kokos smagen

Mælken skummes op med en Bamix stavblender (eller rystes i en shaker, hvilket er noget nemmere).½ dl hældes i den frisklavede kaffe og drikken sødes efter behov. Alternativt kan man hælde kokosmælken i en shaker og ryste det grundigt. Tilsæt evt ½ ts sød, inden du ryster mælken – det fremhæver kokos smagen fortrinligt.

9 thoughts on “Latte med kokosmælk

 1. Camilla siger:

  Det skal prøves… Går og venter på min Bamix og jeg er en sucker for Latte’r… Og kokos!
  Jeg tror jeg skal prøve at skrue lidt ned for mit mælkeindtag, selvom jeg kun får det i mine daglige to kaffe latte’r….
  Fin blog. Læser gladeligt med 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Den er også rigtig lækker. Jeg prøver at begrænse dem til 2 stk daglig, men så tæller de også som et mellemmåltid. Netto har en god kokosmælk med kun 1 g kulhydrat/ 100 g. Iøvrigt kan du sagtens ryste det i en shaker – det er nemmere end med Bamix´en, synes jeg. Jeg har mælken stående fremme på køkkenbordet – ellers bliver cremen jo hård som smør.
   Men glæd dig til din Bamix – den er min yndlingskøkkenting 🙂

   Like

   • Camilla siger:

    Åhhh, hvor ER jeg glad for du siger det. For jeg gik og tænke: Skal – skal ikke …. Det er jo mange penge. Men den har bare så mange gode egenskaber, at jeg MÅTTE eje den! 😉
    Har du nogle gode Bamix-gør-livet-lettere-tips?? 😉

    Tak for tippet med Nettos kokosmælk. Det skal prøves! 🙂

    Like

   • Kathe siger:

    Vi har den stående fremme i en krukke tæt ved komfuret og en stik kontakt, så den altid er tilgængelig.
    Den er super til at skumme skummetmælk op til skum – men det er vi jo ikke så glade for på LCHF.
    Ellers er det bare en virkelig god og kraftig blender. Jeg er også virkelig glad for minihakkeren, som vi bruger meget til mandelmel, blende hørfrø mm.
    Hvis du googler bamix opskrifter – evt Gordon Ramsey, så kommer der en masse op.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s