Omregningstabel for fibre og nøddemel

Pofiber er blevet ganske populært i LCHF køkkenet og det er der mange gode grunde til.  Pofiber består af tørret kartoffelfiber, men indeholder kun 12g kulhydrat/100g. Det binder væske rigtigt effektivt og giver brød en saftig konsistens. Pofiber er smagsneutralt og findelt. Det vejer næsten ingenting, så det giver dig i modsætning til nøddemel kun ganske få kalorier.

Selv foretrækker jeg helt klart Pofiber og jeg bruger efterhånden sjældent de forskellige nøddemeltyper – det er kun i de tilfælde, hvor jeg ønsker at få en nødde- eller kokossmag ind i mit bagværk.

Mange har spurgt til omregningsforhold for de forskellige fiber- og nøddemel, som vi bruger i LCHF madlavning og bagning. Det er nemlig forskelligt, hvor meget væske de forskellige meltyper og fibre suger. Jeg har søgt rundt omkring på nettet og vejet sagerne – så her får du en tommelfingerregel for, hvordan du kan erstatte de forskellige fiber og nøddemel typer med noget andet.

Men husk, at det er bare en tommelfingerregel og målene er cirkamål – så sig endelig til, hvis noget ikke passer alligevel 🙂

Min tabel omhandler kun ombytning af de forskellige fiberprodukter. Hvis du vil erstatte hvedemel med fiberprodukter, er det straks en større videnskab – og den tør jeg ikke gøre mig klog på. Vil du vide noget om, hvordan du erstatter hvedemel med fiberprodukter, så har “Nulgluten” skrevet noget om det lige her.

Pofiber

Omregningstabel til brug ved bagning:

½ dl ( 10 g) Pofiber  =

1 dl (55 g) Mandelmel (fedtreduceret)=

2 spsk (10 g) Kokosfiber =

1 spsk ( 10 g) HUSK

7 thoughts on “Omregningstabel for fibre og nøddemel

  • Kathe siger:

   Det er bare et link til en website, hvor du kunne købe HUSK. Det er ikke vigtigt.
   HUSK kan købes i de fleste dagligvarebutikker.
   Mvh Kathe

   Like

 1. Chanette Larsen siger:

  Hej, de tal som du skriver her med din udregning, er det hvordan jeg kan skifte hvedemel om til pofiber ?? eksempel jeg skal bruge 100 G hvedemel hvad vil det så være i pofiber ? eller den gule husk ?? håber du kan hjælpe for er sku usikker

  Like

 2. Katrine siger:

  HUSKen kan sagtens erstattes med 1 dl pofiber og 1,5 tsk bagepulver i alt 🙂 konsistensen mindede bare om toastbrød 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s