Omregningstabel for fibre og nøddemel

Pofiber er blevet ganske populært i LCHF køkkenet og det er der mange gode grunde til.  Pofiber består af tørret kartoffelfiber, men indeholder kun 12g kulhydrat/100g. Det binder væske rigtigt effektivt og giver brød en saftig konsistens. Pofiber er smagsneutralt og findelt. Det vejer næsten ingenting, så det giver dig i modsætning til nøddemel kun ganske få kalorier.

Selv foretrækker jeg helt klart Pofiber og jeg bruger efterhånden sjældent de forskellige nøddemeltyper – det er kun i de tilfælde, hvor jeg ønsker at få en nødde- eller kokossmag ind i mit bagværk.

Mange har spurgt til omregningsforhold for de forskellige fiber- og nøddemel, som vi bruger i LCHF madlavning og bagning. Det er nemlig forskelligt, hvor meget væske de forskellige meltyper og fibre suger. Jeg har søgt rundt omkring på nettet og vejet sagerne – så her får du en tommelfingerregel for, hvordan du kan erstatte de forskellige fiber og nøddemel typer med noget andet.

Men husk, at det er bare en tommelfingerregel og målene er cirkamål – så sig endelig til, hvis noget ikke passer alligevel 🙂

Pofiber

Omregningstabel til brug ved bagning:

½ dl ( 10 g) Pofiber  =

1 dl (55 g) Mandelmel (fedtreduceret)=

2 sp (10 g) Kokosfiber =

1 sp ( 10 g) HUSK

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for. Den oprindelige omregningstabel har jeg fra LCHF butikken.

Reklamer

One thought on “Omregningstabel for fibre og nøddemel

  1. Katrine siger:

    HUSKen kan sagtens erstattes med 1 dl pofiber og 1,5 tsk bagepulver i alt 🙂 konsistensen mindede bare om toastbrød 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s