Vores billedvæg

Hvis du følger os på Instagram (@ravfood), så har du allerede set vores billedvæg. Jeg har alligevel valgt at lave et indlæg om den – dels fordi jeg bare er så glad og stolt – men også fordi jeg selv savnede lidt tips og tricks, da jeg lavede min research. Billedvæggen er primært lavet af undertegnede, men min mand har været med i nogle af beslutningerne (placering, rammer mm).

Jeg er ingen DIY type (bortset fra i køkkenet), men jeg har i lang tid haft lyst til at lave vores egen billedvæg. Behovet blev større og mere påtrængende, da vores tre børn alle var fløjet fra reden. Og jeg havde lyst at samle hele familien et sted – ligefra børnenes tipoldeforældre til mit eget gudbarn.

Nu er de her endelig allesammen – og det er altså så hyggeligt. Billedvæggen byder vores gæster velkomne, når de træder ind i entréen. Min mand og jeg siger godnat til hele flokken, når vi går ovenpå om aftenen for at sove. Det føles rigtig rart.Billedvæg, wallgalleryBilledvæg, wallgallery

Billedvæggen måler ca 95 x 170 cm. Vi har brugt Marietorp rammer fra IKEA og har købt for ca 700 kr ialt (incl de 3 store rammer under vinduet).

Forberedelser

 • Søg inspiration på Google – eller tjek Instagram eller Pinterest (søg på billedvæg eller wallgallery). En billedvæg kan laves på tusinde forskellige måder – og du skal finde den, som passer til dig og dit hjem.
 • Beslut, hvor din billedvæg skal være. Vi valgte entréen, fordi det er et sted, hvor vi passerer forbi, men ikke opholder os i længere tid. En billedvæg som vores med mange billeder kan virke meget dominerende. Derfor ser det bedst ud, hvis den er i et rum, hvor der ikke er så mange andre ting – synes vi.
 • Find de billeder frem, som du vil bruge. Brug gerne nye og gamle – sort/hvid og farver.
 • Køb rammer, der passer til billederne. Jo flere små rammer – jo større arbejde at lave billedvæggen (de er svære at få til at hænge lige). Det er godt at bruge forskellige størrelser.
 • Mål væggen op, så du ved, hvor meget plads, du har.
 • Køb malertape – vi brugte en smal (19 mm) og en bredere (28 mm).
 • Læg dine billeder op på f.eks. dit spisebord og lad dem ligge i et par dage. Tag evt billeder med din mobil – så kan du nemmere vurdere, hvordan det ser ud. Jeg gik i nogle dage og flyttede lidt rundt på rammerne, indtil de lå, som jeg gerne ville have det.
 • Overvej, hvordan billedvæggen skal udvides – hvis det skal være en mulighed. Vi har valgt, at vores kan udvides opad til.

Billedvæg, wallgalleryBilledvæggens udtryk

 • Hvilket udtryk skal din billedvæg skal have? Forskellige typer rammer (nye og gamle) kan give et mere rodet (men også hyggeligt) udtryk. Ens rammer i forskellige størrelser giver et mere stringent udtryk, hvilket jeg synes er godt, da billederne jo er meget forskellige.
 • Vi valgte Marietorp rammer fra IKEA, fordi de er til at betale og de har passepartout. Det havde vi brug for, da mange af vores billeder var gamle og skæve i kanten.
 • Jeg har valgt at lave et bredt mellemrum i midten samt 2 knap så brede mellemrum på tværs. Jeg har valgt at lave den nederste kant helt lige. Alt sammen for at give øjet noget roligt at kigge på. Jeg har valgt at lave de øvrige kanter organiske og jeg har ladet billedvæggen blive smallere opad til – for at den skulle minde lidt om en busk eller et træ. Det tilfører lidt hygge til det ellers meget stringente udtryk.

Ophængning af billederne

 • Mål nøjagtigt ud fra væggen og sæt dit brede malertape op i en lodret linje. Brug vaterpas, så tapen hænger 100 % lige (ellers bliver det ikke godt).
 • Sæt en enkelt strimmel malertape vinkelret på den lodrette. Den skal sidde ca midt på – og er den linje, som du arbejder udfra. Min vandrette hjælpelinje var i krydset imellem de 3 store billeder.
 • Arbejd inde fra krydset og opefter/nedefter/udefter.
 • Mål ud, slå søm i og hæng et billede op ad gangen. Sørg hele tiden for at de hænger lige og gå lidt tilbage for at betragte dit arbejde.
 • Vær forberedt på, at skulle fjerne søm og flytte et billede flere gange, indtil det hænger helt lige.
 • Sæt evt et stykke dobbelt tape (eller elefantsnot) nederst på rammen – så er du sikker på, at billedet ikke forskubber sig og kommer til at hænge skævt.
 • Du skal give dig god tid – det er ikke noget, du skal lave, når du er træt. Jeg brugte 2 dage på at hænge vores billedvæg op. Det var hårdt, men sjovt 🙂

Billedvæg, wallgaller

6 thoughts on “Vores billedvæg

 1. Lis siger:

  Super ide – det kan være jeg skal på jagt i fotoalbum og se hvordan jeg kan sætte en billeder af familien op.

  Har du sat det som et stamtræ? Det kan jeg nemlig ikke rigtig se på de små billeder.

  god påske til dig og din familie.
  krm Lis

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lis
   Nej, de er ikke sat som et stamtræ og heller ikke kronologisk. Det ville jeg have gjort, men valgte at placere dem udfra rammestørrelse.
   Du kan roligt gå igang. Et stort arbejde, men virkelig hyggeligt at nørkle med.
   Også god påske til dig og dine.

   Knus Kathe

   Like

 2. CharlotteR siger:

  Hvor er det flot. Jeg er helt enig det er et kæmpe arbejde, især at få dem til at hænge lige. Jeg har selv lavet ligende, og hvor ville jeg ønske at jeg havde brugt idéen med malertape, det havde nok sparet mig for nogle huller (som heldigvis er skjult bag billederne).

  Like

  • Kathe siger:

   Tak, Charlotte. Jeg har nu en del huller bag billederne alligevel. Vi har et gammelt og skævt hus – og Ikeas ophæng er heller ikke totalt lige. Så der blev flyttet nogle søm undervejs.
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s