Peanut Butter på 2 minutter

Hvis du ligesom jeg elsker peanut butter, vil du juble over følgende sommer nyhed: Fedtreduceret glutenfrit peanutmel fra Funktionel Mad (det er dem, der også laver Sukrin og mandelmel)!  Du kan nu på ca 2 minutter lave din egen peanut butter – med nøjagtig den konsistens og smag, som passer til dig. Du kan også bruge dit peanutmel som tykningsmiddel i supper og saucer samt til panering af kød og fisk. – kort sagt dér, hvor du ønsker at tilføre en smag af peanuts.

Dette er lower carb, men ikke high fat i forhold til almindeligt peanut butter. Hvis du tæller kalorier, er det et super godt valg, da denne hjemmelavede version indeholder langt færre kalorier (under halvdelen). Til gengæld er fedtindholdet ikke så højt (14 % mod 49% i almindeligt peanut butter), så en “rigtig” LCHF´er vil måske løfte sin pegefinger her. But I don´t care. Jeg kan kun glæde mig over det lave kalorieindhold og de færre kulhydrater. Det er ren win win for mig 🙂

PS Jeg glemte helt at nævne smagen og konsistensen, som er helt fantastisk. Jeg synes, det smager dejligt, bl.a. fordi det ikke har den dér lidt underlige, klæbrige konsistens, som almindeligt peanut butter har.

Peanutbutter på 2 minutter - gluten og sukkerfriPeanutbutter på 2 minutter - gluten og sukkerfri

Opskrift:

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne og tilsæt vandet lidt ad gangen, indtil du har den ønskede konsistens. Smag til og drys med de hakkede peanuts. So simple 🙂

Peanutbutter på 2 minutter - gluten og sukkerfriPeanutbutter på 2 minutter - gluten og sukkerfri

Næringsindhold:

Portionen her på ca 70 g giver (i parentes er tallene for almindeligt peanutbutter):

  • 172 kcal (430)
  • 14 g protein (18)
  • 5,7 g kulhydrat (11)
  • 9,5 g fedt (34 g)

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

Tiles´ene og den lille tallerken er sponsoreret af Anne Black og er fra serien Kyst.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s