Browniemix

Jeg har en god veninde, som lige har haft fødselsdag. Jeg skal således snart til hendes fødselsdagsfest for at fejre hende. Da jeg var ude i Fakta og handle forleden, stødte jeg på en fin krukke med kagemix i lag. Den var dog ret dyr, synes jeg (denne var sat ned til 40 kr) – og  jeg var desuden ikke helt tryg ved ingredienslisten.
Browniemix i krukkeOplevelsen gav mig imidlertid idéen til at lave noget research på nettet og derefter gå igang med min egen browniemix. Jeg fandt nogle glas, som jeg kunne komme det på  og derefter forære det til min veninde. Da min veninde ikke rigtig gider bage besværlige kager, synes jeg selv, at det var en ret god gave til hende :). Selvom jeg var lige ved at gemme et glas til mig selv…

Det er vigtigt, at du bruger et glas, der er helt rent og tørt. Glasset skal kunne indeholde ca 1 liter. Jo højere og smallere det er, jo mere tydelige er lagene. Det er lidt mere besværligt med det smalle glas – men det ser rigtig godt ud, synes jeg.
Browniemix i krukkeSæt et lille kort på en snor og bind den om glasset. Her skriver du en hilsen til modtageren og forklarer, hvordan brownien skal laves og bages. På kortet skriver du:

“Ingredienserne i glasset blandes med 150 g smeltet smør og 3 sammenpiskede æg.  Bages ved 180 grader (alm. varme) i en 23×23 cm form i 25-35 minutter”

Opskriften her er med mel og sukker, men du kan sagtens bruge principperne til en LCHF udgave. Du skal blot sikre dig, at fremgangsmåden er, at alle de tørre ingredienser blandes med smeltet smør og sammenpiskede æg.

– Nina

Browniemix i krukkeOpskriften er tyvstjålet fra BBC Good Food, med min egen tilføjelse af vaniljepulver. 

Browniemix i krukke

Ingredienser

 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 95 g hvedemel
 • 35 g kakao
 • 75 g hvedemel
 • 135 g brun farin
 • 150 g sukker
 • 100 g finthakket mørk chokolade
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 100 g grofthakket hvid chokolade
 • 50 g grofthakket pecannødder (valnødder eller hasselnødder kan også bruges)

+ Skal efterfølgende blandes med disse ingredienser, når brownien skal bages:

 • 150 g smeltet smør
 • 3 sammenpiskede æg

Fremgangsmåde

 1. Læg ingredienser lag på lag i en fin og helt ren og tør glaskrukke, som rummer 1 liter.
 2. Følg rækkefølgen i ingredienslisten, idet du starter med mel/bagepulver og salt.
 3. Pres hvert lag ned med noget fladt.
 4. Hvis der er mere plads tilbage i krukken kan du krølle noget brunt bagepapir og putte i. Jeg brugte 1 1/2 ark. Det hjælper på, at ingredienser ikke blander sig.
 5. Hæng et lille kort ved krukken, hvorpå du beskriver fremgangsmåden:
 6. “Ingredienserne i glasset bandes med 150 g smeltet smør og 3 sammenpiskede æg.  Bages ved 180 grader (alm. varme) i en 23×23 cm form i 25-35 minutter”. 

EDIT den 11/3: idag fik vi den bagte brownie til Ninas svigermors fødselsdag. Den var helt perfekt – konfektagtig og fuld af smag – lige som en brownie skal være.

IMG_0710

4 thoughts on “Browniemix

 1. Louise / Fru Kofoeds Køkken siger:

  Det er bare den sødeste idé! Jeg overvejer den kraftigt til en venindefødselsdag i weekenden. Hvordan fungerer det, når æg og sukker ikke bliver pisket luftigt? Gør det noget ved kagens konsistens? Fandt du noget om det i forbindelse med din research?
  Kh Louise

  Like

   • Louise Kofoed / Fru Kofoeds Køkken siger:

    Hvad gør, at du ikke mener, jeg var færdig med min besked? Så vidt jeg kan se, mangler der ikke noget. Det, der står, var det, jeg gerne ville spørge om – hvordan er den færdige brownies konsistens, når det hele blandes sammen på én gang i stedet for først at piske æg og sukker, dernæst smelte chokolade og smør sammen, som man normalt gør med en brownie?
    Vh Louise

    Like

   • Kathe siger:

    Hej igen

    Det kan jeg desværre ikke svare dig på, da jeg ikke har smagt brownien – og jeg fandt heller ikke noget i min research.
    Katrine (den ene af mine piger) har også fået en mix, så jeg skal nok komme med en opdatering, når hun har bagt den.

    Mvh Kathe

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s