6 uger med 1000 kalorier om dagen, min decemberstrategi og hurtige lækkermåltider på 100 – 150 kalorier

Det er gået forbavsende hurtigt og relativt nemt med de første 6 uger af min 1000 kaloriers diæt. Og jeg har tabt mig 8 kg og 14 cm i taljen. Det føles simpelthen så dejligt. Noget af mavebulen er væk og tøjet sidder lidt løsere. Jeg var sulten de første par uger, men nu har kroppen omstillet og indstillet sig på de få kalorier.

Som nævnt i tidligere indlæg om min 1000 kaloriers diæt, vil jeg ikke anbefale nogen at gå på så få kalorier, uden at sikre sig supervison hos en diætist eller læge. Jeg har købt et forløb hos klinisk diætist Diana Kaiser. Vi havde en opstartssamtale, hvor vi sporede os ind på mine udfordringer i forhold til vægttab. Derefter fik jeg i 4 uger tilsendt en kostplan om ugen og jeg har efterfølgende talt i telefon med Diana 2 gange.GLÆDELIG JUL Vores sidste samtale var i torsdags, hvor vi fik lagt en decemberstrategi. Planen er, at jeg skal fortsætte med vægttab omend ikke i samme omfang som hidtil. Derfor har vi aftalt, at jeg i weekenden indtager flere kalorier end på hverdage. Det minder i virkeligheden lidt boostdage, fridage og basisdage som i  Frk. Skrumps boostkur, som jeg afprøvede i foråret.

Min decemberstrategi ⇒ vægttab på ca 1/2 kg om ugen

 • Fortsat 1000 kalorier dagligt mandag – fredag
 • 1 totalt frimåltid i weekenden (det vil typisk være lørdag aften) – og det skal ikke logges i Madlog
 • Søndag vil jeg nyde lidt lækkerier med måde – op til ca 1500 kalorier
 • Der bliver ingen hjemmebagte småkager i år (jeg har indkøbt diverse julesmåkager og slik fra Easis til mig selv og bagerens hjemmebag til manden)
 • Der bliver ikke lavet konfekt – hverken low eller high carb, før den 17/12, hvor familien samles til store konfektdag. Jeg vil ikke spise sukkerkonfekten, men har indkøbt et par æsker fyldte chokolader/ marcipankonfekt fra Easis, som jeg kan nyde i juledagene.
 • Jeg regner med at spise almindelig julemad (som jeg selv står for at lave – så den bliver rimelig fornuftig) den 24 + 25 december

Jeg er, som nogen måske har bemærket, stoppet med den strikse LCHF. Jeg spiser mange proteiner, mindre fedt og lidt flere kulhydrater – men ligger stadig omkring 50 g kulhydrat om dagen. Man kunne nok kalde det lower carb mediun fat. Det betyder blandt andet, at jeg har lukket op for produkter, som jeg ikke har spist tidligere.FRK. SKRUMP 10 ugers boostkurHer får du en oversigt over mine nye bedste venner. De er alle kalorievenlige og meget velsmagende (hvis du spørger mig). Jeg bruger vennerne, når trangen til lidt lækkert melder sig. Det sker for mit vedkommende næsten altid om aftenen ved 21 – 21 tiden. Så bliver de brugt til et lille lækkermåltid, der koster mig mellem 100 og 150 kalorier. Og det er der lige præcis plads til i min kostplan.

Superfiber rug klidbrød

 • Indeholder kun 22 kalorier/ stk og mætter enormt meget. Hvis du kommer pålæg eller ost på og tager dem med i madpakken, bliver de bløde og dejligt rugbrødsagtige. Ulempen er, at de er lidt dyre – 20 kr/ pakke. Kan købes i Matas (lige nu 3 for 2) og hos Helsam.

Sukkerfri is

 • Er dejlig kaloriefattig og kan nemt trylles om til et festmåltid, som indeholder ganske få kalorier. Jeg har prøvet flere forskellige mærker, men kan bedst lidt Hjem-Is´ produkter. Jeg har deres Hindbærstang (56 kcal), Vaniljebæger (90 kcal) og liter vaniljeis (68 kcal/ 50 g) liggende i fryseren. De 2 første er gode, hvis det skal være hurtigt og nemt. Literisen spiser jeg, når resten af familien skal have dessert. Den smager virkelig godt.

Sukkerfri sirup (indeholder affiliatelinks)

 • Her bruger jeg Sukrins Fibersirup Gold, som smager lidt som ahornsirup, synes jeg. For nylig har jeg opdaget Bodylabs Zero Toppings – og de er altså MEGET godt. Bodylabs topping er sødet med maltitol. Det skulle ifølge min diætist være ok for mig at indtage i mindre mængder – men der er stadig kalorier i.
 • Jeg bruger 10 g sirup til en gang is (og jeg vejer det, for ellers kan det meget nemt blive til mere). Det giver mig 18 kalorier, hvis jeg bruger Zero topping og 16 kalorier for Fibersirup.  Mine favoritter er salted caramel, white chocolate og stracciatella. Og så får du 3 flasker for 100 kr.

EASIS sukkerfri produkter

 • Alle EASIS’ produkter er uden tilsat sukker, de har et lavt indhold af sukkerarter og de har ingen eller minimale mængder af energigivende sukkeralkoholer (altid under 10 E%). Jeg synes, at de er gode, fordi de dels smager godt, mætter pænt pga de mange fibre og generelt får man bare meget for få kalorier. Ulempen ved EASIS produkter er, at de er dyre. Jeg køber dem oftest på nettet og går efter deres tilbud.

Mine favoritprodukter er

 • Free crunchbar med caramelsmag (ca 100 kcal)
 • Brunkager (2 stk ca 70 kcal)
 • Vaniljekranse (2 stk ca 70 kcal)
 • Choko orange cookies ( 2 stk ca 80 kcal)
 • Choko Knas kugler ( 3 stk ca 50 kcal)
 • Lys pålægschokolade ( 2 skiver ca 70 kcal)
 • Proteinchips ( nacho cheese og sour cream – 1 pose ca 210 kcal)
 • Ketchup

Sukkerfri gløggI december har jeg altid en flaske af min hjemmelavede gløgg stående i køleskabet. Den er uden sukker og med lav alkoholprocent. Jeg laver som regel 2 – 3 liter ad gangen (pigerne kommer nemlig ofte hjem og skal have et glas). Gløggen drikker jeg uden gløggmix – men hvis du skal have lidt, vil jeg foreslå, at du nøjes med mandlerne. Rosiner indeholder nemlig rigtig meget sukker.

Her får du en oversigt over de lækker/ mellemmåltider, som jeg har spist i de 6 uger, hvor jeg har været på diæt. Kendetegnende for alle måltiderne er, at de bortset fra proteinkuglerne og gløggen ikke kræver nogen tilberedning.

Mine hurtige lækkermåltider på 100 – 150 kalorier

 • Hjem-Is Hindbærstang uden sukker fra Hjemis 56 kcal
 • 18 mandler 100 kalorier
 • 1 superfiber rug klidbrød med 5 g smør og 1 skiverEASIS pålægschokolade 100 kcal
 • 3 stk EASIS brunkager eller vaniljekranse 106 kalorier
 • EASIS Free crunch bar med karamelsmag 119 kcal
 • 3 stk af Ninas proteinkugler med romkugle- eller marcipansmag 132 kalorier
 • 200 ml sukkerfri gløgg + 2 brunkager eller vaniljekranse fra Easis 134 kalorier
 • Hjem-Is Vaniljebæger uden sukker + 1 knust EASIS choko orange cookie + 10 g Fibersirup Gold 146 kcal
 • 1 pose Nellie Dellies karamel og lakrids 151 kalorier
 • 75 g Hjem-Is vaniljeis uden sukker + 1 knustEASIS choko orange cookie + 10 g Zero salted caramel topping fra Bodylab 159 kcal
 • Skal det være lidt vildt så 1 pose EASIS chips til 210 kalorier

Proteinkugler

 

4 thoughts on “6 uger med 1000 kalorier om dagen, min decemberstrategi og hurtige lækkermåltider på 100 – 150 kalorier

 1. Lis siger:

  Jeg har fundet dette på en tysk hjemmeside, her kan du se at BMI ændre sig med alderen:

  BMI Auswertung
  unter 18,4> Untergewicht
  18,5 bis 24,9 Normalgewicht
  25,0 bis 29,9 leichtes Übergewicht
  über 30,0 starkes Übergewicht (Fettsucht, Adipositas)

  Zur Bewertung des BMI hat eine der wichtigsten Gesundheitsbehörden, das US National Research Council, kürzlich auch das Alter mit einbezogen. Dabei empfiehlt sich eine Steigerung des BMI um 2 bis 4 Punkte pro 10 Jahre Lebenszeit.

  Altersgruppe Wünschenswerter BMI
  19 – 24 Jahre 19 – 24
  25 – 34 Jahre 20 – 25
  35 – 44 Jahre 21 – 26
  45 – 54 Jahre 22 – 27
  55 – 64 Jahre 23 – 28
  über 64 Jahre 24 – 29

  Knus Lis

  Like

 2. Lis siger:

  Tillykke med dit flotte vægttab og din nye måde at leve på. Det lyder som en rigtig god ide du har lavet for december måned.

  Det er sjovt du skrive at der ikke bliver bagt småkager i år – den samme beslutning har jeg taget – her bliver det også købe småkager til familien.

  Jeg er så glad for at været kommet i gang med min skridttæller igen, jeg går over 10.000 skridt daglig. I torsdags gik jeg 21.000 skridt. Jeg spiser omkring 1200 kcal daglig så det går lidt langsommere med vægttabet en hos dig.

  Fortsat god julemåned

  knus Lis

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lis
   Tak for din hilsen. Det lyder som om, at vi har næsten de samme decemberstrategier. Et er dog at lave dem og noget andet at holde dem. Mit vægttab går MEGET langsomt lige nu – ja det er nærmest gået helt i stå.
   Det er meget svært her i december med alle de sociale aktiviteter, der altid indebærer noget med at spise og drikke.
   Sejt med dine mange skridt – det giver også lidt ekstra på kontoen. Jeg går også rigtig meget – i gennemsnit 9 km om dagen.
   Rigtig glædelig jul til dig og dine.
   Knus Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s