Chewy proteinkugler med romkugle- eller marcipansmag

Jeg har altid elsket proteinbarer og plejede at bruge dem som snack eller endda måltidserstatning (måske ikke liiige det bedste). Bodylab har også nogle lækre proteinbarer, men jeg kan simpelthen ikke have dem liggende, da jeg spiser dem som slik.
ProteinkuglerSå er det nemmere selv at lave efter behov. Jeg har prøvet mange opskrifter og syntes altid, at de blev for vamle – og det, selvom jeg ELSKER søde sager! Efter nogle forsøg kom jeg frem til denne opskrift. Du kan sagtens lave 1 eller 2 proteinbarer ud af det, men jeg foretrækker at lave kugler. Så er det også i mindre portioner, hvilket fungerer bedst for mig.

Jeg tager nogle gange 2-3 stykker med i skole som snack eller spiser nogle stykker efter styrketræning – og kuglerne skal også med, når vi laver julekonfekt :).ProteinkuglerDu kan lave kuglerne med neutral smag (eller dvs smag fra proteinpulveret) – eller du kan tilsætte kakao og romaroma for romkuglesmag eller mandelessens for marcipansmag. Jeg lavede nogle smagsprøver til Kathe, da hun skulle tage billederne til indlægget – og hun var virkelig begejstret. Både over smagen, men også fordi kuglerne giver dig noget at tygge på. De har lidt toffee konsistens.

Næringsindhold/ kugle (= 11 g):

 • Kalorier: 44
 • Protein: 3,5 g
 • Kulhydrat: 0,84 g
 • Kostfiber: 2,7 g
 • Fedt: 2,4 g

Proteinkugler med romkugle eller mandelsmag

IngredienserProteinkugler

Romkugler

 • Brug vanilla milkshake proteinpulver
 • Tilsæt ½ spsk kakao og 1 ts rom-aroma til blandingen
 • Tril kuglerne i revet kokosmel

Mandelkugler

 • Brug vanilla milkshake eller cacao proteinpulver
 • Tilsæt nogle dråber mandelessens til blandingen
 • Tril kuglerne i finthakkede mandler

Fremgangsmåde

 1. Alle ingredienser hældes i en skål.
 2. Det hele varmes i mikroovnen ind til IMO-siruppen bobler: Det tager ca. 15 sekunder. Rør gerne rundt og giv dem herefter 15 sekunder igen. OBS: hvis det giver dem for meget til at starte med uden at røre rundt, kan fibersiruppen blive meget mærkelig..
 3. Rør det så godt sammen som du kan og overfør derefter massen til en alm frysepose. I den kan du nemt ælte dejen.
 4. Rul 8 kugler og tril dem i de 5 g mandelmel el kokosmel.
 5. Opbevares på køl. De får en lidt chewy / sej konsistens, når siruppen køles ned, hvilket er superlækkert.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s