Hvad kan man få for 1000 kalorier?

Idag har jeg holdt min 1000 kaloriers diæt i 3 uger. Jeg har tabt mig 6 kg og 8 cm i taljen. De første 2 uger var jeg pænt sulten hele tiden – men det er heldigvis gået over. Nu er jeg almindeligt sulten op til måltiderne – ellers ikke. Faktisk har jeg det super godt og jeg er stadig topmotiveret.

Jeg fordeler de 1000 kalorier, så jeg får 200 kalorier om morgenen, 300 kalorier til frokost, 400 kalorier til aftensmad og en aftensnack til 100 kalorier. Aftensnacken er ren hygge, da jeg ikke er ikke sulten på det tidspunkt. Jeg drikker kaffe med kaffefløde 9% (ca 1/2 dl om dagen) og 1-2 light sodavand hver dag.

Jeg får hver dag 100 – 120 g protein, 40 – 60 g kulhydrat (incl. kostfibre) og 30 – 40 g fedt. Det vil jeg kalde for low carb medium fat. Jeg logger min mad på Madlog.dk og jeg har løbende kontakt med min diætist Diana Kaiser.Sense - slank med fornuftAf “udskejelser” har jeg haft 2 x fest med ca 1/2 flaske rødvin pr gang, 2 x brunch og 1 x fødselsdag, hvor jeg spiste et lille stykke kage. På disse dage har jeg ialt indtaget ca 1500 kalorier. Min motion har udelukkende været gåture og en smule cykling. Jeg har i gennemsnit gået 8 km om dagen (jeg tæller mine skridt med mit Fitbit charge HR ur) .

Alt i alt har det været 3 dejlige uger. Min eneste anke er, at det er svært at få 1000 kalorier til at række til fester og cafébesøg – så her har jeg også valgt at overskride “budgettet” lidt. Det er vigtigt for mig, at finde noget, der kan fungere i et godt stykke tid – ihvertfald mindst 3 uger endnu. Derefter vil jeg sammen med DK lægge en kalorieplan for december. Der skal nemlig også være plads til lidt julehygge.

Hvad kan man så få for 1000 kalorier?

Her får du en oversigt over de måltider, som jeg har spist i de forgangne 3 uger. Spørg endelig, hvis du vil vide mere

Morgenmad (ca 200 kalorier)

Bærshake med proteiner

Frokost (ca 300 kalorier)

Broccolisuppe

 • Grøntsagssuppe, 1 skive aktiv proteinbrød fra Kohberg, 30 g 20+ ost
 • Grøntsagssuppe med sejfilét
 • Broccolisuppe uden fyld
 • 2 grønkålstærter, cocktailtomater
 • 2 skiver aktiv proteinbrød fra Kohberg, 30 g 20+ ost, 60 g røget filét, 100 g cocktailtomater
 • 2 skiver aktiv proteinbrød fra Kohberg, 1 æg, 100 g rejer, 100 g cocktailtomater

Aftensmad (ca 400 kalorier)

Torsk i fad

Aftensnack (ca 100 kalorier)

Julekaffe

 • Proteindepandekager
 • Julekaffe med proteinpulver
 • 1 Easis bar (mørk chokolade, karamelsmag)
 • 2 Easis cookies med orangesmag
 • 1 pose Nellie Dellies (skum med lakrids)
 • 15 – 20 mandler

Mange af ovenstående opskrifter er med inspiration fra Diana Kaiser

2 thoughts on “Hvad kan man få for 1000 kalorier?

 1. Mette Stenger Chrestensen siger:

  Hej. Hold op hvor er du sej. Du er en stor inspiration for mig og et super forbillede. Du har masser af lækre opskrifter at vælge imellem. Jeg har været i gang med LCHF i ca 10 dage og har tabt mig 2,3 kg. Jeg har diabetes så det var meget svært i starten uden alle de kulhydrater fra brød osv. Men nu går det bedre og mit blodsukker har aldrig været flottere.. Jeg er ikke total brødfanatisk, så snupper et stk rugbrød i ny og næ hvis mit blodsukker er meget lavt. Jeg kan desværre ikke nøjes med så få kalorier om dagen, men takket være dig og dine opslag på Instragram og Facebook så går det.
  Tak for go inspiration og flotte billeder, det ser så lækkert ud.
  Klem Mette

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Mette
   Tusind tak for din hilsen – det er bare en af dem, der får det store smil frem hos mig.
   Hvor er jeg glad for at kunne inspirere – og skønt at høre, at du har fundet din egen vej. Jeg har været på mange diæter i mit liv – og lektien for mig er, at det er nemmest at holde dem, som ikke er for ensidige. Sagt med andre ord – jeg synes, at det er fornuftigt, at du snupper et stykke rugbrød i ny og næ.
   Kender du Kohbergs proteinrugbrød og LIDL´s proteinboller? Begge slags er pænt lave i kh og høje i proteiner.
   Pøj pøj med det hele.
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s