Slut med FORBUDT – en anmeldelse og en give away.

EDIT den 21/8: Tusind tak for jeres store interesse især på Facebook, men også her på bloggen. Jeg tror ikke, at vi tidligere har haft så stor respons på en give away. Det lader til at være et emne, der betyder noget for mange mennesker. 

Jeg har iaften trukket en tilfældig vinder – og det blev Viktor M, som har lagt sin kommentar her på bloggen. Husk, at bogen kan købes lige her for 269,95 kr (affiliatelink).

Dette er en af de sværeste boganmeldelser, jeg har skrevet. Måske fordi “Slut med FORBUDT” har så meget på hjerte og fordi den behandler et emne, der altid har fyldt meget i mit liv. Nemlig dårlig samvittighed og stress i en evindelig stræben efter at blive slank og sund.

 • Den sundeste kost er den, du har lyst til at spise
 • Det mest effektive træningsprogram er det, du er motiveret for at følge

Slut med FORBUDT

Ovenstående citat er snuppet fra Morten Svane og Morten Elsøe´s “Slut med FORBUDT”, som er udgivet på Politikens Forlag.  Morten Svane er cand.IT med speciale i sociale medier og Morten Elsøe er cand.scient i ernæring med speciale i livsstilssygdomme.

De 2 x Morten har skrevet en bog, der gør op med sundhedsdiktaturet. De gør op med alle de normer og misforståelser, der findes på den danske sundhedsscene. Og de gør det med videnskab, fornuft og stor kærlighed til mennesker.

De to forfattere forklarer, hvorfor forbud og restriktioner står i vejen for vores sundhed. Hvorfor det virker modsat hensigten, at vi har et konstant fokus på at spise det rigtige mad og dyrke den rigtige motion. Hvordan det, der udadtil synes som en sund livsstil, kan føre til selvhad og selvstigmatisering. Og ikke mindst, hvordan de sociale medier ofte efterlader os med en følelse af, at vi ikke er helt så sunde og smukke og stærke som alle andre. Slut med FORBUDTBogens dagsorden er at vi skal bruge mindre tid på det, der ikke gør os sundere og mere energi på det, der gør.

Jeg har i mange år fulgt den ene kur efter den anden i kampen for at blive slank og har da også tabt virkelig mange kilo. Som jeg desværre tog på igen. Jeg har levet med sundhedsstress og yoyovægt fra jeg var 20 til jeg blev 50 år, hvor min vægt har svinget imellem 115 og 65 kilo.

Idag har jeg en stabil +20 kg vægt – og jeg har endelig sluttet fred med min krop. Egentlig ville jeg godt tabe nogle kilo – men omvendt er jeg ok tilfreds med tingenes tilstand. Jeg er fysisk aktiv hver eneste dag og vægten bevæger sig stille og roligt den rigtige vej. Det er fint for mig.Slut med FORBUDTHvor ville jeg ønske, at jeg havde læst “Slut med FORBUDT” for mange år siden. Efter at have læst den færdig, sidder jeg med en følelse af, at jeg er ok, min krop er ok og min livsstil er ok. Måske lever jeg ikke op til de gængse skønhedsidealer, men jeg er tilfreds og langt de fleste af mine valg er sunde. Jeg har valgt min egen vej i sundhedsjunglen og den fungerer for mig.

“Slut med FORBUDT” er efter min mening en af de vigtigste og klogeste slankebøger, der er udkommet i mange år. Det er en faglig bog om sundhed, der henvender sig alle – også ikke fagpersoner. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og grafikken gør læsningen behagelig. Alle afsnit rundes af med en skematisk opsummering og flere steder i bogen, er der spørgsmål til refleksion.

Der er så meget, som jeg gerne ville fremhæve fra bogen, for der står virkelig mange kloge ord i den – men det er umuligt at få det hele med. Jeg vil blot bringe overskrifter fra bogens sidste kapitel, der blandt andet handler om, at

 • det er sundere at vælge selv
 • vi skal elske os selv for satan
 • vi er gode nok
 • og vi skal finde vores helt egen vej

Slut med FORBUDT

Vil du gerne vinde et eksemplar af “Slut med FORBUDT”?

Så skal du blot lægge en kommentar. Helst ovre på Facebook – men det er også ok at gøre det her, hvis du ikke er på Facebook.

Vi trækker en vinder på søndag den 21/8 2016 kl 20.00.

Hvis du ikke tør satse på dit held i spil, kan du købe bogen her for 269,95 kr (affiliatelink).

Anmeldereksemplar og give away er sponsoreret af Politikens Forlag.

36 thoughts on “Slut med FORBUDT – en anmeldelse og en give away.

 1. Trine S. siger:

  Jeg krydser alt, hvad jeg ejer og har for, at jeg vinder denne fine giveaway!
  Efter flere år med en spiseforstyrrelse har jeg for alvor startet kampen om at finde MIN levevej i det her sundhedsræs, og mit største ønske pt. er at få et fornuftigt forhold til mad igen – et forhold til mad, som ikke er styret af dumme regler og restriktioner, evige tanker om rigtige/forkerte fødevarer og ikke mindst dårlig samvittighed. Jeg er sikker på, at bogen vil kunne hjælpe mig meget ift. mit forskruede forhold til mad, krop og ikke mindst mig selv.
  Jeg håber, at heldet er med mig:-).

  Like

 2. Camilla Mørk Jensen siger:

  Det kunne være så lækkert at vinde bogen, da jeg selv står med de kampe om dårlig samvittighed og banker mig selv i hovedet hver gang jeg ikke spiser som planlagt. En hjælp til at komme videre. 🙂

  Like

 3. Gitte Sommer siger:

  Jeg vil super gerne vinde et eksemplar. Jeg har selv bogen – helt fantastisk. Men jeg vil simpelthen forære en rigtig god ven bogen som jeg er sikker på vil kunne få meget stor glæde af den

  Like

 4. Rikke siger:

  Dejligt med en bog der uddyber min generelle tilgang til ernæring og sundhed. Jeg glæder mig til at læse den og vil da elske at vinde den istedet for at stå i kø på biblioteket:)

  Like

 5. Maiken siger:

  Når man ikke har held i kærlighed, så har man vel held i spil? Jeg håber på at vinde bogen, da jeg kun har hørt godt om denne.

  Like

 6. Kristina Jacobsen siger:

  Har nu læst flere gode anmeldelser på M&M’s bog og ville blive super glad for at vinde et eksemplar 🙂

  Like

 7. Tina Kargo Jensen siger:

  Den vil jeg meget gerne vinde. Jeg har yoyo-vægt og har haft det i mange år. Stressede perioder i en hverdag med landbrug og 3 mindre børn gør at så bliver maden nogle gange den hurtige løsning(ikke den sundeste) og SÅ skal der gøres noget for at smide kiloene og man går helt i den anden boldgade😳 Håber bogen kan give nogle redskaber til at lande lidt midt i mellem. Krydser fingre🙏😀

  Like

 8. Lene Rhodes siger:

  Ih, den vil jeg virkelig gerne vinde. Jeg følger Morten Elsøe på hans Facebook-side, og han kommer med rigtig mange guldkorn, synes jeg. 🙂

  Like

 9. Lene Rhodes siger:

  Ih, vil virkelig gerne vinde denne bog. Jeg følger Morten Elsøe på hans Facebook-side, og han kommer med rigtig mange guldkorn. 🙂

  Like

 10. Ann-Sophie Høffner siger:

  Hvor ville jeg ønske at jeg kunne stoppe de destruktive slanke-tanker og bare kunne elske mig som jeg er. Tænker at ” Slut med forbudt” kunne hjælpe med et skridt i rigtig retning. Så jeg krydser fingre…..

  Like

 11. Susanne Nielsen siger:

  Jeg vil meget gerne læse bogen og håber på at vinde den 🙏🏼☺️
  Jeg har hørt jer fortælle om bogen på Radio 24/7 men håber stadig på et foredrag i Næstved, som jeg har efterspurgt 🍀😉

  Like

 12. Kristina siger:

  Lyder som meget motiverende læsning i en tid hvor vi hele tiden skal leve op til alle mulige standarder…Jeg håber jeg vinder 🙂

  Like

 13. Bolette siger:

  Åh, den bog har jeg hørt så meget om! Den lyder som skrevet til mig og mit liv. Den ville jeg meget gerne vinde!

  Like

 14. Josefine siger:

  Hvor ville jeg gerne vinde den! Den vil hjælpe mig meget med at få et mere afslappet forhold til sundhed, uden at ligge det på hylden

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s