Sødt, sundere, syndigt – anmeldelse og give away

EDIT den 28/3: Vi har nu trukket to vindere. Det blev nr 42 og 45. PÅ bloggen var kommentar nr 1-20 – så vinderne er fra facebook nr 22 Ann Veilgaard Mahler og nr 25 Louise Brandt.

// Indlægget er sponsoreret // Jeg har fået tilsendt mit anmeldereksemplar af “Sødt, sundere, syndigt” fra FADL´s Forlag. Indlægget indeholder affiliatelinks. 

For nogle uger siden modtog jeg en temmelig fristende kogebog med posten. Det var Xenia Østerby Jensen flotte værk om desserter og kager “Sødt, sundere, syndigt”. Mange af jer kender sandsynligvis allerede Xenia, der har bloggen HjemmehosXenia, hvor hun blogger om LCHF og low carb mad.
Sødt, sundere, syndigt

Hvad indeholder bogen?

Bogen er i hardback i en fin kvalitet og den indeholder 244 sider. Det er en rigtig solid kogebog.

De første 27 sider er en intro til low carb og glutenfri bagning. Her kan du læst om de forskellige produkter og få forslag til, hvordan du kan ombytte de forskellige mel´og sukkerprodukter med hinanden. Lidt á la denne omregningstabel for nøddemel og fiberprodukter, som jeg selv har lavet.

Herefter følger en masse lækre og fristende opskrifter på morgenmad, eftermiddagsmad, desserter samt småt og godt. Samtlige opskrifter er illustreret med smukke billeder af Xenias tryllerier.

Hvad synes jeg om bogen?

Det er en virkelig fin og gennemarbejdet kogebog. Bogen er meget relevant for dig, som er ny indenfor low carb bagning, fordi den indeholder en super introduktion og gode, gennemarbejdede opskrifter.

Jeg kan godt lide sproget i bogen, som er personligt og inddragende. Hyggelige er også Xenias små intro historier til hver enkelt opskrift.

Sødt, sundere, syndigt

Selvom jeg selv har befundet mig i “low carb universet” i snart 7 år,  er der meget inspiration at hente. Jeg fik lyst til at afprøve rigtig mange af opskrifterne, da jeg kiggede bogen igennem – f.eks. Xenias bud på den gode, gamle drømmekage – og hendes jordbærtærte – og og ….

Xenia bruger et par lidt specielle produkter, som jeg endnu ikke har i mine køkkenskabe. Det er arrowrootpulver og proteinpulver. Arrowrootpulver erstatter noget af den stivelse, som vi godt kan savne, når vi bager glutenfrit. Proteinpulver har gode bageegenskaber – hvilket jeg faktisk ikke anede. Jeg skal helt sikkert ud og have fat i disse to produkter.

Alt i alt er “Sødt, sundere, syndigt” en rigtig fin kogebog. Jeg troede faktisk, at jeg ville forære den til en af mine piger, da jeg ikke selv bager så meget – men det vil jeg ikke. Bogen har allerede fundet sin plads i min kogebogsreol.

PS Bogen kan købes for kun 216,95 kr (normalpris 299 kr) hos Gucca.dk (affiliatelink). Jeg synes, at man får rigtig meget for pengene.

Kogebøger

Og nu til vores give away.

FADL´s forlag har været så gavmilde at sponsorere 2 eksemplarer til vores give away. For at deltage skal du bare skrive, hvad din yndlingsspise indenfor den søde genre er. Skriv helst ovre på Facebook (hvis du ikke bruger FB, så gør du det bare her på bloggen).

Vi trækker de 2 vindere på mandag den 28/3 2016 kl 20.00

21 thoughts on “Sødt, sundere, syndigt – anmeldelse og give away

 1. Rosa siger:

  Ih… den 28. er vores bryllupsdag, så det ville da være fantastisk med en sød gave💖 Yndlingsspise? Hjemmelavet mørk chokolade… sådan rigtigt med kakaosmør og det hele😊

  Like

 2. Louise siger:

  Jeg eeeelsker citrontærte. En sprød bund med citroncreme ovenpå, toppet med masser af flødeskum og revet citronskal…ummmm

  Like

 3. helle siger:

  hvor svært er det lige at skulle nævne kun een ting i denne kategori….men når det skal skæres ned til kun en enkelt ting, så må det være brownie – alt med cacao/chokolade er efter min mening gude-spise…

  Like

 4. Camilla Kirstine siger:

  Jeg har en stor svaghed for romkugler! Ikke det mest elegante, men nøøøj hvor smager de dejligt! Ellers skulle det være en lun æbletærte med fuldfed cremefraiche til!

  Like

 5. Lis siger:

  sødt sundere og syrligt – såkan det vist ikke blive bedre. Det ville være dejligt at være den heldige vinder – men vi får se hvad der sker den 28.3. Jeg vil vente i spænding.
  Uhm så længe….

  Like

 6. Cecilie siger:

  Ingen tvivl: Kanel i kage. Kanel får altid mit mundvand til at løbe uhæmmet og hele køkkenet til at dufte skønt.

  Like

 7. Caroline siger:

  Is, is, is……..det er min eneste “søde” last. Var for et par år siden på Gotland hvor der findes en is- bar med 147 forskellige slags! Himmelsk.

  Like

 8. Eva Jensen siger:

  Jeg elsker alle kager ned frugt. Jeg synes det bringer noget friskhed til det søde som jeg rigtig godt kan lide 🙂

  Like

 9. Jette siger:

  Jeg vil aldrig kunne undvære noget så lækkert som lun pæretærte. Håber snart der dukker en sund version op 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s