Sense – et kostprogram til vægttab

Jeg har modtaget 2 bøger om kostprogrammet Sense til anmeldelse og give away . Kort fortalt er Sense en metode til vægttab, hvor du ikke skal veje din mad og/ eller tælle kalorier. Det handler om at spise med fornuften. Du bruger dine hænder som måleredskab og spiser 3 hovedmåltider om dagen, som i grove træk ser således ud:

 • Håndfuld 1 og evt 2 er grøntsager
 • Håndfuld 3 er protein
 • Håndfuld 4 er stivelse og/ eller frugt – men kan erstattes af grøntsager eller  ½ protein/ ½ grøntsager
 • Desuden 1-3 sp fedtstof/ måltid

Den eneste regel i Sense er, at du til to ud af de tre måltider spiser grønt, protein og fedt i en mængde som mætter i 5-6 timer. Det sidste måltid må godt afvige – så længe det ikke giver mere end 500-600 kcal.

Således kan metoden fint passes ind i en LCHF eller low carb livsstil. Suzy Wengel, som har opfundet kostprogrammet og skrevet bøgerne, har selv tabt sig 40 kilo ved at følge Sense principperne. Hun skriver, at med Sense principperne tilpasser du kosten til dit liv i stedet for at tilpasse sit liv til kosten (det sidste kan jeg selv nikke genkendende til, for det har jeg prøvet mange gange).

Sense - slank med fornuft

Bøgerne, som jeg har modtaget til anmeldelse

 1. Sense – Slank med fornuft, som indeholder kostprogram, dagbog, indkøbsguide, måltidseksempler, måleskema og vægttabshistorier.
 2. Mad med hjerte og fornuft – 44 små og store rettersom er en flot illustreret opskriftsbog med lækre low carb opskrifter, hvor alle opskrifter naturligvis refererer til Sense metoden.

Hvad synes jeg og kan metoden kombineres med LCHF/ low carb?

Sense – Slank med fornuft er en velskrevet bog, der på meget grundig vis forklarer både principperne bag metoden, men også hvorfor, det giver mening at spise low carb. Grundbogen er rigtig velegnet, hvis du savner et vægttab på trods af et fornuftigt indtag af sund mad.

Jeg er vild med Suzy Wengels tilgang til vægttab. Hun giver nogle dejligt enkle anvisninger + brug din sunde fornuft. Jeg er faktisk allerede i fuld gang med at følge principperne. Jeg vælger at bruge den 4. håndfuld til lidt ekstra protein og grøntsager – men det er en godt at vide, at jeg kan bytte det ud med en håndfuld stivelse, hvis jeg f.eks. skal i byen og spise.

Hvis du spiser LCHF eller low carb – og er træt af at tælle kulhydrater – så tør jeg godt anbefale Sense metoden. Den giver mig en god følelse af frihed – omend jeg stadig spiser mindre end 50 g kulhydrat om dagen (som en lille kontrol har jeg målt og vejet min mad i nogle dage).

Mad med hjerte og fornuft indeholder en masse low carb/ LCHF venlige retter. De er alle smukt illustrerede og der er til hver opskrift angivet, hvor meget, der bør ligge på din tallerken ( super god idé, synes jeg – især til os, der har det med at indtage lidt for store portioner).

Hvis du vil vide mere – kan du kigge over på Sense´s facebookside eller læse på deres hjemmeside. Læs evt en vurdering af Sense fra Thomas Meinert Larsen, lektor, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.

Sense - slank med fornuft

43 thoughts on “Sense – et kostprogram til vægttab

 1. Sarah Beck siger:

  Jeg drømmer om at tabe mig efter jeg har taget påsom studerende hvor jeg sidder meget stille og også indtager for meget mad i løbet af dagen.

  Like

 2. Tina Nielsen siger:

  Jeg vil virkelig gerne vinde bøgerne så jeg og resten af familien kan komme igang med en sundere livsstil og få et, forhåbentligt medfølgende, vægttab.

  Like

 3. Maria siger:

  Efter at have tabt mig 15 kg og næsten taget det hele på igen har jeg brug for en mere naturlig måde at tabe mig på. Det tror jeg netop sense vil kunne hjælpe mig med. 🙂

  Like

 4. helle siger:

  Ud fra det jeg har læst om Sense, så ser jeg det som et supergodt indspark til en lowcarb-livsstil. Dejligt med ny inspiration og herligt med alternative metoder til at begrænse indtagelsen af stivelse samtidig med at man bruger sund fornuft og ikke kører et fanatisk regime (hvilket man selvf bliver nødt til hvis man ikke tåler gluten, men det er en anden historie) – så ville blive meget glad for at være den heldige vinder:)

  Like

 5. Lou siger:

  Her i December har jeg levet alt for usundt. Så mangler noget inspiration til at komme igang igen motivationen derimod har jeg 🙂

  Like

 6. Vibeke siger:

  Jeg har allerede læst en masse om sensekost på facebook og på deres hjemmeside. Jeg har skrevet mig op til at låne bøgerne på biblioteket og står i kø, da der åbenbart er mange, som gerne vil følge kostprincipperne. Måske jeg kan være heldig at vinde, så jeg har mine helt egne bøger, for det er nu ikke så godt at skrive i bibliotekets bøger… og så skal de jo også afleveres tilbage. Godt nytår

  Like

 7. Nanna siger:

  Vil jeg meget gerne vinde. Jeg skal smide 30 kg og har allerede ændret i kosten, men i en travl hverdag med fire børn, er det svært at finde tid til at veje mad og tælle. Derfor kunne det være fedt at læse mere om sense metoden.

  Like

 8. Helle Ordon Sørensen siger:

  Jeg vil SÅ gerne vinde bøgerne. Jeg har svært ved at komme i gang med en ændring af livsstil, og vil gerne af med de 8 kg., jeg pga. en stofskiftesygdom, har taget på.
  Bøgerne vil være en kæmpestor hjælp.

  Like

 9. Jytte Mogensen siger:

  Det lyder rigtig spændende – disse bøger kunne jeg godt tænke mig at vide – skal tabe mindst 40 kg.

  Like

 10. Louise Schousboe siger:

  Vil rigtig gerne vinde bøgerne, så jeg kan komme igang med at tabe mig, har lige lavet opskriften med porre svøbt i bacon, det smagte himmelsk, absolut ikke sidste gang det bliver lavet 🙂

  Like

 11. Kathrine Antonsen siger:

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde disse bøger fordi jeg tror især at den giver et godt indtryk angående portionstørrelse og en varierende hvilket er noget der kunne være godt her hjemme. Synes det lyder som en fornuftig livsstil at spise efter sense principperne og jeg følger dem på Instagram og det ser alt andet end kedeligt ud 🙂

  Like

 12. Nanna Bang Nørgaard siger:

  Har hørt rigtig meget godt om dette program og med 2 graviditeter lige oven i hinanden, har det sat sine spor. 🙊 Så jeg håber da selvfølgelig på at være den heldige der kan få sparket en fornuftig livsstil igang med super inspiration fra bøgerne! ☺️🍀

  Like

 13. Blue Ducklings siger:

  Jeg har hørt utrolig meget godt omkring ‘Sense’ både når det kommer til vægttab, men også til at holde vægten. Jeg vil gerne have større kendskab til, hvad sense egentlig består af, og til at holde min nuværende vægt. Derfor vil jeg gerne eje disse to bøger 🙂

  Like

 14. Tina Jensen siger:

  Store sportslige mål kræver fornuftig tilpasset kost. Sense tanken tiltaler mig voldsomt. En opskriftsbog vil være dejlig som supplement til hjemmesidens indhold

  Like

 15. Anja Fryd Eggetsen siger:

  Jeg er altid nysgerrig på nye ting og sundhed kommer mig meget nært. Vi er 4 i familien som gerne vil leve sundt og have den sunde livsstil så derfor vil det være dejligt at vinde dine bøger så 2016 kan blive det år hvor sund mad og forholdet til den sunde linie kommer i fokus. 🙂

  Like

 16. Bente Dalsgaard siger:

  Det vil være en god hjælp til at komme i gang med at spise efter Sense metoden, det lyder som den rigtige vej 😊

  Like

 17. Eva jensen siger:

  Jeg vil gerne vinde bøgerne da jeg efter et meget alvorligt færdsels uheld der gjorde at jeg måtte begynde fra nyfødt stadiet igen,
  Hat gjort at jeg ikke har tænkt på vægten før nu hvor den er på 120 kg og jeg rigtig gerne vil ned i vægt igen men desværre ikke er mobil nok til at kunne løbe eller gå i motionscenter så det er kosten jeg skal sætte min lid til og det lyder som noget for mig

  Like

 18. Bente Christiansen siger:

  Håber så meget at vinde disse spændende bøger så jeg kan nå mit mål at smide 15 kg.inden maj😀😀

  Like

 19. stellabm siger:

  Det lyder som en god bog at komme i gang med. Min mor har den (der ligger forrest på dit foto), og hun er også meget begejstret.

  Og jeg har naturligvis svaret på fb, men ville bare smide en hyggekommentar her på din inspirerende side. Godt nytår 🙂

  Like

 20. Pia Aksskjold siger:

  Jeg har været på så mange kur som ikke dure så vil gerne prøve den her
  Har høret så meget godt om den
  Så håber jeg vinder

  Like

 21. Fam. Christiansen siger:

  “Metoden” lyder super spændende og det ville være fantastisk at dele det med den øvrige del af familien, så vi alle fik noget ud af det (og det ville gøre det lettere at mødes til familiemiddage i det nye år hvor alle måltider er lavet efter samme principper) Godt nytår !

  Like

 22. Tina Janne Thorsø siger:

  Fornyelse til Lchf vil jeg bruge det til – og det er tiltrængt – vi er glade for mig, og mængden kan være et problem for os begge også selv om det er Lchf.

  Like

 23. Nicoline Eskildsen siger:

  Jeg ville helt vildt gerne vinde de bøger. For mine planer er at jeg skal være kostvejleder/fitnessinstruktør, så jeg mangler en masse spændene inspiration til nogen lækre sunde opskrifter, som jeg også kan lave til min familie 🙂

  Like

 24. Katrine N. siger:

  Jeg følger Susan på instagram – og andre som følger kostprincipperne, og deres måltider ser altid så super lækre ud. Samt det virker til at være meget fleksibelt i forhold til lyst og yndlings madgrupper – ligesom du også skriver.
  Det kunne derfor være fedt, at få lidt mere viden og inspiration dertil.
  Ikke fordi jeg skal tabe mig – men fordi jeg arbejder på et sundere forhold til mad – som ikke er forbundet med tvangstanker osv..

  Like

  • Birgit Kristoffersen siger:

   Godt nytår.
   Jeg vil rigtig gerne vinde de to bøger, så jeg kan leve sundt fra nu af.
   Hilsen Birgit Kristoffersen.

   Like

   • Lis Larsen siger:

    Jeg er begejstret for sense! Har gode erfaringer og købt 3 sensebøger, som jeg bruger flittigt til inspiration til al kost, men jeg vil gerne dele / videregive alle de gode tips, opskrifter mv til min datter, så det ville være dejligt at kunne forære bøgerne til hende 😊!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s