LCHF nytårsmenu

Vi håber, at du har haft en rigtig dejlig jul med masser af samvær med dem, som du holder af – og forhåbentlig også dejlig mad og drikke. Vi har fået dejligt meget af det første og måske lidt for meget af det sidste.

Vi har været en tur i bloggens gemmer for at finde forslag til en LCHF nytårsmenu. Du kan evt. supplere menuen med verdens nemmeste kartofler, hvis der er nogen i selskabet, der gerne vil have det.

Velkomstsnack

Grønkålschips

Parmesanchips

ParmesanchipsLow carb nytårs menu - grønkålschips

Forret

Lakseroser på grønkål

Foccacia bagt uden mel
IMG_4451LCHF Foccacia

Hovedret

Langtidsstegt, rosa oksefilet, som er forsaltet og stegt i ca 24 timer.

Dertil serveres en klassisk broccolisalatbagte chempignons og en ægte bearnaise sauce.

Langtidsstegt oksesteg
Fyldte champignonsimg_4714

Dessert

Snickerskage

Snickers Kage uden sukker og mel

9 thoughts on “LCHF nytårsmenu

  1. Julie Fey siger:

    Hejsa 😀 Din opskrift på grønkålschips er der ikke.. Og den ville jeg virkelig elske at have 😁 Da en af mine største laster er de rigtige usunde fedtede chips med dip 😂

    – så det ville jo være fantastisk med nogen sunde lækre alternativer 🙂

    Mvh julie

    Like

  2. Maya siger:

    Hej med jer, jeg har lige fundet jeres blog, og er meget interesseret i at høre om brødet og kartoflerne I synes passer til denne menu også indgår i det at spise low carb? Jeg ved godt det er en festmiddag, men brød og kartofler er jo stivelser og masser af carbs så hvordan passer det sammen? Jeg ville nemlig ønske “normalt” brød og kartofler på en eller anden måde kunne indgå i en low carb diæt… men har ikke hørt om det før. Normalt prøver man jo HELT at undgå det…

    Like

    • Kathe siger:

      Hej Maya
      Du har helt ret i, at det ikke passer ind i en low carb livsstil. Vi spiser det sjældent – dog indimellem ved særlige lejligheder. Men jeg laver det altid som tilbehør til festmenuer, så de “ikke low carb spisende” gæster kan vælge det til.
      Mvh Kathe

      Like

    • Kathe siger:

      Du kan f.eks. lave en mojito eller caipirinha, hvor sukker skiftes ud med sukrin eller et flydende sødemiddel. Bare pas på drinks med tilsat sukker / sirup (her kan det jo erstattes med noget sukkerfrit sødemiddel) og brug light-sodavand eller danskvand.

      Like

Skriv en kommentar