Estragonkylling i sennepssauce

Sidste uges søndagsmiddag er ikke raketvidenskab – men en almindelig kendt og elsket kombination af kylling, bacon og champignons. Alligevel vil jeg slå et slag for retten, der blev virkelig vellykket – primært pga saucen.Kylling i cremet sennepssauceDen smagte altså godt. Kombinationen af sennep sammen med syren fra sherryeddiken et rigtig godt modspil til den estragonkrydrede kylling med topping af sprød bacon og krydderurter.

Estragonkylling i sennepssauce

Ingredienser Kylling i cremet sennepssauce

  • 1600 g kyllingbryst (eller inderfilet)
  • ca 4 tsk tørret estragon
  • salt, peber
  • 25 g smør
  • 2 pk bacon i skiver
  • 500 g champignons
  • smør og olivenolie til stegning
  • 5 dl piskefløde
  • 200 g friskost (f.eks. Philadelphia)
  • 2 svampebouillon terninger (eller grøntsags)
  • ca 3 spsk dijonsennep
  • ca 2 spsk sherryeddike eller æblecidereddike
  • ca1 spsk Sukrin gold
  • evt salt, groftkværnet peber
  • evt lidt trøffelolie, hvis du ikke bruger svampebouillonterninger
  • evt hakket grøn chili og hakket olivenurt (eller anden krydderurt) til pynt.

Fremgangsmåde

  1. Tænd for ovnen på 185 º varmluft.
  2. I en bradepande fordeler du baconskiverne og sætter den ind øverst i ovnen.
  3. Skær kyllingbryst i store tern på ca 3 x 3 cm og fordel dem i en anden bradepande. Hvis du bruger inderfilet, behøver du ikke at skære det i mindre stykker.
  4. Kom lidt olivenolie og smør på.
  5. Drys med estragon, lidt salt og peber.
  6. Sæt kyllingerne i ovnen (under bradepanden med baconskiver) og bag i ca 20 minutter (de skal kun lige akkurat være gennembagte).
  7. Vend kyllingstykkerne rundt et par gange under bagningen.
  8. Baconen skal have, indtil den er sprød – dvs 30 – 40 minutter. Du kan også stege bacon på panden, men dette er nemmere (og du får ikke baconos i hele køkkenet).
  9. Når bacon er færdigstegt, lægger du den på køkkenrulle til afdrypning. Herefter hakkes den groft og sættes til side.
  10. Imens ovnen kører, steger du de rensede og skivede champignons i lidt smør/ olivenolie på panden. Tag evt lidt fra til topping.
  11. Tilsæt fløde, friskost, sennep, eddike og kog saucen op. Fløde og friskost kan erstattes af mascarpone, ricotta eller creme fraiche. Saucen må gerne være tyk, da kyllingestykkerne afgiver lidt væde, som fortynder.
  12. Smag til med sukrin og salt, indtil du har lige den smag, som passer dig. Tilsæt evt mere eddike og/ eller sennep
  13. Kværn lidt peber i saucen.
  14. Når kyllingerne er færdige, kommer du dem i et ildfast fad og hælder saucen over.
  15. Fordel den hakkede bacon samt champignons over retten.
  16. Nu kan du sætte retten til side (hvis den først skal serveres senere) eller straks sætte den i en 200 º varm ovn i 20 – 30 min, indtil overfladen er boblende og gylden.
  17. Pynt med krydderurter inden servering
  18. Server retten med blomkålsris, -mos eller andet tilbehør.

23 thoughts on “Estragonkylling i sennepssauce

  1. Jannie siger:

    Lyder som en super lækker og nem hverdagsgæsteret:-) Men er lidt tidspresset her hvor jeg skal bruge den. Så ved du, om den kan laves klar dagen før, den skal serveres, altså til og med step 15 – og så give den det sidste i ovnen dagen efter? Uden at kyllingen bliver tør?

    Like

    • Kathe siger:

      Hej Jannie
      Du kan sagtens lave den dagen før. Du skal blot opvarme den forsigtigt – f.eks. ved 150 gr, indtil den er gennemvarm. Når blot kyllingen ligger og hygger sig i saucen, så bliver den ikke tør.
      Mvh Kathe

      Like

  2. helle siger:

    Uhhhm, een af de bedste retter i mands minde! 4 styks unger var vilde med den, og i weekenden lavede jeg den til gæster og der var andægtig tavshed og glædestårer i øjnene inden der blev bedt om opskrift:)

    Like

  3. stellabm siger:

    Jeg har lavet den i aften – den var virkelig lækker. Sikken delikat smag i saucen. Jeg lavede til to personer til to dage, så jeg har lidt at glæde mig til i morgen 🙂
    Lækkert! Så delikat i smagen.

    Like

  4. René siger:

    Den kan også varmt anbefales herfra. Jeg undrede mig bare over at under ingredienser til saucen står der 200 g. Friskost, men under fremgangsmåde er de ikke nævnt. De blev bare brugt på blomkålsmosen, så det var intet problem😊.

    Like

    • Kathe siger:

      Hejsa
      Det var sørme en smutter. Friskosten skal i saucen sammen med fløden – og det bliver straks rettet. Men super, at retten fungerede alligevel – det viser også bare, at man ikke behøver at følge en opskrift slavisk for at lykkes 🙂
      Mvh Kathe

      Like

  5. stellabm siger:

    DEN er jeg nødt til at afprøve i ikke alt for fjern fremtid. Den lyder SÅ lækker – og jeg elsker bacon, estragon og vineddike – so what’s not to like 🙂

    – synes i øvrigt det er fedt, du slår er slag for denne slags retter. Nogle gange er det helt enkle bare perfekt.

    Like

    • Kathe siger:

      Tak Stella. Du har ret i, at det ikke altid behøver at være så indviklet. Faktisk er retter med få ingredienser ofte mere velsmagende end retter, hvor man har blandet en masse ting sammen.
      Kh Kathe
      PS Jeg havde lavet 1600 g kylling til 8 mennesker – og der var intet tilbage bortset fra 1 dl sauce. Det skal tilbøjes, at jeg har 2 MEGET sultne svigersønner, som elsker bacon og flødesauce 🙂

      Like

      • stellabm siger:

        Fnis – det kan jeg godt tænke mig, men bacon og flødesauce er jo også bare noget af det bedste – og sammen med kylling, er der næsten ikke noget bedre 🙂

        Like

Skriv en kommentar