Iskaffe – Iceblend – Frappé

Det er idag et vejr et solskinsvejr….

Idag skinner solen særlig meget i mit køkken, for jeg har lige fået min nye Wilfa Raw Fuel blender ind ad døren. Det er en kraftig højhastighedsblender, som praktisk talt blender alt på nærmest ingen tid. Den er altså ret sej – og jeg er en lykkelig kvinde.

Her kommer et lille indlæg om min all time yndlingsdrik – både sommer og vinter. Nemlig en iceblend eller frappé eller på godt dansk: iskaffe. Jeg laver min LCHF venlige iskaffe af instant kaffe, vand og fløde for at få færrest mulige kulhydrater. Tilsæt lidt vaniljepulver, Sukrin Gold samt en masse dejlige isterninger – og du har en low carb iskaffe i løbet af få minutter.

Iskaffe - iceblend - frappé Iskaffe - iceblend - frappéIskaffe - iceblend - frappéIngredienser til 2 personer:

  • ca 4-5 dl vand
  • ca 4 – 6 ts instant kaffe (gerne med smag)
  • ca 6 ts Sukrin Gold
  • ca 1 ts vaniliepulver
  • 1 pose isterninger (så mange, som du synes)
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde:

  1. Vand, kaffe, Sukrin, vanilie og isterninger  blandes i din blender og blendes hurtigt sammen.
  2. Smag til, så du får en passende kaffe mht styrke og sødme
  3. Hældes i høje glas og serveres straks.

PS  Desværre fulgte ham den lækre på billedet fra blenderens emballage ikke med – så jeg måtte nyde kaffen sammen med min egen udkårne. Det var nu heller ikke så ringe endda.

Wilfa Raw Fuel blender

Næringsindhold/ person (det halve af portionen):

  • Kcal: 179
  • Protein: 1,1 g
  • Kulhydrat: 1,6 g
  • Fedt: 19 g

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

 

18 thoughts on “Iskaffe – Iceblend – Frappé

  1. Gurli siger:

    Hej. Det er en utrolig lækker opskrift. Har lige lavet den med en dl minimælk i stedet for fløde….. Lækkert! Jeg kan bare ikke helt forstå, hvorfor der er så mange kalorier, når det faktisk kun er en dl fløde, der er i hele portionen?
    Glædelig solskinsdag
    Gurli

    Like

    • Kathe siger:

      Hejsa
      De mange kalorier kommer fra ½ dl fløde/ person. Når du bruger minimælk, får du lidt flere kulhydrater og lidt mindre fedt (og kalorier). På LCHF går vi op i at få mindst mulige kulhydrater og så lidt mere fedt. Begge dele er fint – det kommer bare an på, hvad man er til 🙂
      Mvh Kathe

      Like

      • Gurli siger:

        Ja, hallo! Kan jo bare gå ud og kigge på flødekartonen. Der står det jo højt og tydeligt! 😁😁. Point taken😉

        Like

  2. trine229 siger:

    Hvordan ungår i at all isen klumper sig sammen og ikke vil blandes med det andet? Syntes alltid det er sådan mit ender op i stedet for en fin og jevn blanding

    Like

    • Kathe siger:

      Hej Trine
      Vi kan heller ikke undgå, at isen klumper sammen. Jeg synes ikke, det gør så meget og rører bare i det indimellem med en teske. Du kan også sagtens lave kaffen og komme hele isterninger i – det fungerer også fint, synes jeg.
      Mange hilsner Kathe

      Like

  3. Harriet Scarbrough siger:

    Ih det lyder lækkert! Har længe manglet en god lchf “is kaffe” opskrift – tak for den 🙂

    Like

    • Kathe siger:

      Det var så lidt. Is kaffe kan jo laves på et utal af måder – men desværre indeholder mange af dem rigtig mange kulhydrater.
      Mvh Kathe

      Like

  4. Maria jensen siger:

    Måske jeg spørger dumt 🙂 Er det bare tsk. instant nescafe der skal i? Altså man skal ikke lave det til alm. kaffe først?
    Det lyder super godt.

    Like

    • Kathe siger:

      Ingen spørgsmål er dumme 🙂
      Og ja, vi putter bare kaffepulveret ned i den kolde mælk sammen med de øvrige ingredienser – og blender hele molevitten 🙂

      Like

    • Kathe siger:

      Det kan du roligt gøre. Den er virkelig lækker her i sommervarmen. Og ganske drøj pga de blendede isterninger. Hvis du spiser LCHF skal du jo ikke engang spare på flødeskummet 😉
      (UPS hvad så med skummet mælken forresten – den går vel ikke?)

      Like

      • Sheila siger:

        Jeg lavede den i dag, og er helt solgt! Brugte istedet for skummetmælk 1dl fløde og 1 dl sødmælk. Brugte så 1 tsk ekstra kaffe og Sukrin.. 🙂

        Like

Skriv en kommentar