Revet ost – uden kulhydrat og klister

Jeg tror, at mange inklusiv mig selv vælger at købe poser med revet ost – selvom det er både dyrere og dårligere –  fordi det er lidt bøvlet at skulle rive den selv. Enten skal du rive lidt ad gange på dit rivejern, eller også skal du have gang i din foodprocessor for at lave en stor portion – med alt det arbejde, som det medfører. Og når du så skal bruge af osten, er den oftest helt klistret sammen – og ligner på ingen måde revet ost.

Det kan være en udfordring at finde færdiglavet revet ost uden kulhydrater. Producenterne tilsætter nemlig en del stivelse  for at osten ikke skal klistre sammen, når den ligger i posen. Det betyder, at mange poser med revet ost indeholder omkring  10 g kulhydrat/ 100 g. Og det er altså meget, da det meste ost i sin rene form ikke indeholder kulhydrater.

Revet ost UDEN kulhydrater-3Revet ost UDEN kulhydrater

Jeg river gerne store portioner ost på min foodprocessor, men det er et problem, at osten klistrer sammen, når den ligger i bøtten i køleskabet. Derfor prøvede jeg at tilsætte et par spiseskefulde Pofiber til min sidste omgang revne ost. Pofiber er super godt til at absorbere væske – og det virker. Osten klistrer ikke.  Jeg har haft det liggende i en uges tid i køleskabet uden problemer – den er ligeså fin og tør, som da den kom på glas.

Jeg har valgt at blande havarti og 2 slags cheddar – men du kan bruge lige den ost, som du bedst kan lide.

Revet ost UDEN kulhydrater-2

Ingredienser:

  • 1 havarti
  • 1 rød cheddar
  • 1 lagret cheddar
  • 4-6 sp Pofiber

Fremgangsmåde:

  • riv dine oste groft i foodprocessor eller på rivejern
  • læg dem i en bøtte og bland nænsomt med Pofiber (brug dine rene hænder)
  • hældes evt på glas, låg på og opbevar i køleskab

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os en kommission på 8%, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og og kan stå inde for.

 

12 thoughts on “Revet ost – uden kulhydrat og klister

  1. tidafo siger:

    Hej Kathe 🙂 Super tip!! Det vil jeg da til at benytte mig af lidt oftere.
    Jeg tænker, om det kan være en ide, at lave en lille kort video med, hvordan du river osten på din foodprocessor? De fleste ved jo hvordan man river på et rivejern, men mange er lidt forskrækket over at bruge en foodprocessor.
    Jeg har en del veninder, der spørger: Hvilken knivfunktion skal jeg så benytte osv osv, når jeg foreslår det, men det er svært at forklare uden at vise…
    Måske giver det sig selv, men for dem, der ikke er vant til at bruge en foodprocessor, kunne det være en hjælp. Min egen står i hvert fald alt for tit pakket tilbage i skabet, fordi jeg synes det er lidt vanskeligt at huske knivenes funktioner og brugsvejledningen er forlist 🙂 Nå, det var bare en tanke (fordi jeg blev spurgt, hehe) 😉
    Tak for en altid god blog ❤
    /Tidafo

    Like

    • Kathe siger:

      Hejsa
      Skønt, at du kan bruge ideen med pofiber til osten.
      Det er også en god ide med en video – det bliver desværre bare ikke mig, der kommer til at lave den. Det kræver alt for meget arbejde i forhold til optagelse og redigering til, at jeg vil give mig i kast med det.
      Jeg bruger bare det grove rivejern til min foodprocessor – helt enkelt.
      Bedste hilsner Kathe

      Like

  2. Stine siger:

    Super genialt! Det må jeg prøve allerede imorgen når jeg har købt ost, bruger en hel pose færdigretter ost om ugen, så det her er da et genialt alternativ!

    Like

    • Kathe siger:

      Hej Stine
      Ja, det er simpelt men effektivt. Jeg var lidt spændt på, om osten ville blive klistret igen, når Pofiberen havde absorberet væsken. Men det holder sig fint og tørt.
      Mvh Kathe

      Like

Skriv en kommentar