Blomkålsmos

Blomkål er nok yndlingsgrøntsagen for mange, der spiser LCHF. Også undertegnede. Den er super sund og kan bruges på et utal af måder. Og så smager den egentlig ikke særlig meget af kål, når først den er tilberedt. Man kan lave blomkålsris og blomkålspizza. Blomkålsrisotto  og naturligvis også blomkålsmos, som du får opskriften på her.

Jeg har set den lavet på mange forskellige måder. Dampet, tilsat fløde mm. Jeg har fundet en ganske enkel og nem måde, som også giver en velsmagende mos med en fin konsistens – næsten som en rigtig kartoffelmos.  Og den smager virkelig godt 🙂

Blomkålsmos

Ingredienser til 2-3 personer:

  • 1 blomkål
  • 50 g smør (kan udelades, hvis du ikke spiser LCHF)
  • 100 g friskost eller mascarpone
  • ca 1 ts salt
  • evt revet muskatnød

Fremgangsmåde:

  1. Blomkålet skylles og deles i buketter.
  2. I en stor gryde kommes ca ½ vand (det skal stå ca 3 cm op i gryden og ikke mere, da blomkålen skal dampes for ikke at blive for våd).
  3. Blomkålet kommes i og koges i ca 2o minutter, indtil den er helt mør.
  4. Vandet hældes fra og gryden sættes tilbage på blusset, så al vand fordamper (det er vigtigt, at der ikke er vand tilbage i gryden)
  5. Piskes med elmikser (som en kartoffelmos).
  6. Denne mos har lidt tekstur – men sådan kan vi godt lide det.
  7. Tilsæt smør, friskost og salt og pisk igen.
  8. Lad evt mosen stå på blusset lidt endnu, hvis du vil have mere vand til at fordampe. Husk at røre i det.

 

6 thoughts on “Blomkålsmos

  1. Helle Mathiesen siger:

    Ja en god mos kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter. Jeg lave mos af kogt blomkål, porre og lidt gulerødder som får en tur med stavblenderen sammen med en god klat smør og en god skefuld flødeost,salt og citronpeber.

    Like

  2. Malou Klidmoster siger:

    Uhm, jeg er en stor fan af blomkålsmos. Hvis den skal være endnu mere fast i konsistensen kan man vride ekstra vand ud af de kogte blomkålsbuketter i et viskestykke. Dejligt med et stivelsesfrit alternativ som tilbehør til gryderetter 🙂

    Like

    • Kathe siger:

      Det var en god idé. Vores blev ok fast – omend ikke helt som en kartoffelmos. Men overraskende lækker. Kommer du andet i den end smør?

      Like

Skriv en kommentar