Pulled pork med tør rub

Endnu engang skulle søndagsstegen være en pulled pork. Jeg fandt en lækker nakkekam til en rigtig god pris, da vi var ude og handle fredag eftermiddag. Denne gang blev stegen bare gnedet med en tør rub, herefter 1 døgn i køleskab og 1 døgn i ovn. Det blev en rigtig fin steg – helt uden fedt og sener, som smelter væk under den langsomme stegning.

Vi spiste det gode kød i hjemmelavede burgerboller med coleslaw og tilbehøret var pommes frites og/ eller bønnefritter .pulled pork

Pulled pork med tør rub

Ingredienser

1 nakkekam/ filet på ca 2½ kg

Tør rub

 • 2 spsk groft  salt
 • 3 spsk Sukrin Gold eller brun farin
 • 3 spsk røget paprika
 • 1 tsk cayennepeber
 • 1 tsk tørrede chili frø
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 spsk hvidløgspulver

Hvornår er stegen færdig?

Når kernetemperaturen er 93 ° C  – dvs efter ca 14 timer ved 110° og ca 2 timer ved 150°. Jeg giver den de sidste par timer ved 150° for at få en mere sprød overflade.

Jeg bruger altid et stegetermometer, men hvis du ikke har sådan et, er kødet færdigt, når det kan flås fra hinanden med to gafler og der ikke længere er noget synligt fedt inde i stegen. Fedtet er nemlig smeltet væk, når stegetemperaturen er oppe på 93 grader. Ved denne temperatur er også senerne i kødet nedbrudt.

Fremgangsmåde:

 1. Om aftenen 2 dage før servering (mindre kan også gøre det): Ingredienserne til rubben blandes sammen. Stegen gnubbes grundigt i krydderierne og hviler indpakket i stanniol i køleskabet i 24 timer eller mindre.
 2. Sen aften, dagen før servering: Læg stegen i et fad med låg (evt en römertopf), eller dæk den med bagepapir og sæt i ovnen ved 110°, almindelig varme. Jeg synes, det fungerer bedst med bagepapir, men der er mange måder at gøre det på. Det er bare vigtigt, at stegen er tildækket, så væden derfra ikke fordamper.
 3. Selve serveringsdagen kl ca 12. Tag en tjekker på stegetemperaturen (den er sandsynligvis omkring 80°).
 4. Selve serveringsdagen kl ca 16. Hæld eventuelt noget af væden fra, hvis det står højt op ad stegen. Tilbage i ovnen ved ca 150° i ca 2 timer, indtil temperaturen er oppe på ca 90°. Stegen skal være fugtig i bunden, men toppen er mørk og en smule tør). Hvis stegen er færdig her, tages den ud af ovnen og står og trækker.
 5. Selve serveringsdagen kl ca 18. Kødet flås fra hinanden med to gafler (deraf navnet pulled pork) – det er så mørt, at det nærmest falder fra hinanden, hvis man kigger på det. Det øverste, tørre lag af kødes vædes en smule med noget af stegevæsken. Det skal være fugtigt, men må ikke stå og soppe i væske. Varmes eventuelt ca ½ time ved 150° inden servering. Hvis kødet virker tørt, kan det reddes med lidt æblejuice (kun så meget, at det lige fugter kødet).
 6. Serveres i gode (eventuelt hjemmelavede) burgerboller med coleslaw og bønnefritter (eller hvad man nu har lyst til). Man kunne jo også spise den med en eigthie (eller helt uden brød) – så snakker vi et rigtig LCHF måltid. Vi spiste den med NInas hjemmelavede rød peber- og tomatchutney.

 

Reklamer

2 thoughts on “Pulled pork med tør rub

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s