Kylling med mandel krydderurte rasp og ovnstegte grønsager

Jeg lod mig inspirere af en gammel opskrift på ratatouille i ovn. Generelt, kan de fleste grønsager bruges. Hvis jeg ikke havde været for doven til at købe ind, havde jeg nu helt klart lavet ratatouille.

Ravfood-2462

Ovnstegte grønsager

 • 3 løg, i små både
 • 1-3 fed hvidløg, finthakket
 • 2 håndfulde sherrytomater, hele
 • 2 peberfrugter, i grove stykker
 • 1 spsk basilikumsolie
 • friske krydderurter: jeg brugte en smule rosmarin, finthakket.

Tænd oven på 190 grader varmluft. Bland ingredienserne i et ovnfast fad med olien. Bag dem mit ovnen i ca. 30-40 min, Vend dem en gang i mellem, så de ikke brænder på.

Kylling i Rasp:

 • 450 g kylling (eller 600 g. hvis du ikke er for grådig med raspen)
 • 50 g mandler
 • ca. 2-4 tsk sesammel (eller 1-2 spsk rugmel)
 • en god håndfuld friske krydderurter – jeg brugte oregano og en smule rosmarin
 • salt og peber
 • 2 æg

Du kan kværne krydderierne i en kaffekværn med undtagelse af krydderurterne selvfølgelig. Jeg valgte blot at bruge vores minihakker: Først kværnes mandler, og derefter kværnes resten af ingredienser med (sesammel, krydderurter, salt og peber). Der skal måske mere mel i afhængig af hvor mange krydderurter der er i, og derfor hvor fugtig de gør raspen.  Pisk to æg ud og hæld dem i en dyp tallerken / flad skål. Raspen fordelsen på en flad tallerken.

Hæld godt med olie på en varm pande, og vend kyllingfileterne skiftevis i æg og rasp inden de kommes på panden. Jeg plejer at stege kyllingerne på høj varme, på den ene side. Når de er brunede, vender jeg dem, skruer ned på lavt blus og lægger låg på panden. De skal vendes en gang til (måske 2) efter de er brunet på den anden side.  Vigtigst af alt, steg dem nu ikke for længe! På denne måde bliver fileterne saftige og ikke gummiagtige – for hvem hader ikke sådan noget kylling?!

Velbekomme 😉

-Nina

Ravfood-2466

2 thoughts on “Kylling med mandel krydderurte rasp og ovnstegte grønsager

 1. Sanne M siger:

  Lækkert. Da jeg er vegetar, vil jeg prøve at skifte kyllinge filetten ud med en quorn fillet. Det tror jeg kommer til at fungere maks med det sprøde mandelrasp;-) Og protein kontoen kommer igen i balance. Tak for skøn inspiration

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s