Aftensmad / Frokost / LCHF/ Glutenfri/ Sukkerfri

Kæmpe madpandekage med fyld af oksekød og grønne grøntsager

Mens jeg tabte mine mange kilo, spiste vi ofte en kæmpe madpandekage til aftensmad. Pandekagen er vældig populær på madlog.dk – og ligeså her i familien. Det er en hurtig og billig hverdagsret. Du laver fyldet imedens pandekagen bager i ovnen. Vupti og du har mad på under ½ time. Desværre (når man spiser LCHF) er den oprindelige opskrift akkurat som en almindelig pandekageopskrift og indeholder udover æg også mel og mælk. Da vi har haft stor succes med diverse LCHF pandekager uden mel, tænkte jeg, at det også burde være muligt at lave en kæmpe en af slagsen. Som sagt, så gjort. Og det blev en super lækker pandekage. Fyldet består af 3 grund dele: kød, grøntsager og et bæger frisk ost. Man kan selv vælge indenfor disse områder – bare husk, at kød og grønt skal kunne hakkes fint og rulles ind i en pandekage.

Kæmpe madpandekage

Kæmpe madpandekageFyld til kæmpe LCHF madpandekage

Ingredienser til 1  lchf pandekage til 4 personer:

 • 4 x medium æg
 • 6 sp husk
 • 200 g skyr (stort set alle slags surmælksprodukter kan anvendes)
 • ca 200 ml vand
 • 100 g revet mozzarella
 • 1 tsk salt

Ingredienser til 1  almindelig madpandekage til 4 personer:

 • 4 x medium æg
 • 125 g hvedemel
 • 500 g mælk
 • ½ ts salt

Ingredienser til fyldet blev idag:

 • 500 g hakket oksekød
 • 1 stort løg
 • 1 fed hvidløg
 • 3 forårsløg
 • 4 stk tyrkisk, grøn peberfrugt
 • 3 mini squash
 • 1 håndfuld hakket, bredbladet persille
 • 200 g frisk ost
 • 2 sp røget paprika 
 • groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

 1. Æg, husk, skyr, ost og salt piskes sammen og hældes i en stor bradepande (ovnplade) på bagepapir. Bages i 30 min ved 200 grader.
 2. Skær grøntsager i tern og svits det i olie sammen med kødet – kom osten i og lad smelte.
 3. Tag den færdige pandekage ud på bordet (med bagepapir på) og læg fyldet på.
 4. Rul sammen til en “roulade” mens du fjerner papiret.
 5. Server med en god salat.

 

19 thoughts on “Kæmpe madpandekage med fyld af oksekød og grønne grøntsager

 1. Mums det lyder lækkert, den må straks på madplanen. Men der står 200 ml vand i pandekage”dejen”, skal det blandes sammen med de andre ting? Forestiller mig bare at det bliver meget “vådt”? :)

  Like

  • Hvis du laver dejen til LCHF udgaven, så skal der lidt vand i, da skyr jo er ret tykt. Du kan lave dejen med ca 1 dl vand, lade den stå og trække lidt og så se, om den skal have mere vand. Den skal have samme konsistens som en almindelig pandekagedej – og den er jo lidt våd i det.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

 2. Din opskrift uden mel blev så afprøvet også. Lækkert lækkert. Første forsøg blev fyldt med dijonsennep, skinke og god ost. Super som morgenmad, lige lunet i mikroovnen så osten smelter og så med lidt grønt til. Til aften var det så med friskost, purløg og varmrøget laks. Helt klart et hit hos os.
  Ps. barnet her kan ikke lide smagen af peberrod, men tænker at et pift wasabi eller peberrod ville sætte prikken over iét..

  Like

  • Det lyder som en virkelig lækker kombi. Jeg vil prøve den i næste uge, når jeg igen har et køkken. Tak for det (og så skal jeg iøvrigt tilbage på sporet med sund kost :-))
   Knus K :-)

   Like

 3. Så fik jeg også afprøvet denne skønne opskrift. Vi kan jo ikke tåle mælk, så jeg måtte eksperimentere lidt. Jeg lavede pandekagen med æg, husk, soyayoughurt, salt og b-vitamin flager (som har en lidt osteagtig smag). Jeg smurte rullen med en hjemmelavet pesto inden jeg fyldte kød på. Den var MEGET populær herhjemme. Tænker lige over, hvordan jeg også kan lave den soyafri, da jeg egentlig heller ikke er vild med at indtage soya-produkter. Måske kokosmælk?

  Like

  • Dejligt at høre, at den vakte glæde. Jeg ville nu ikke være bange for at undlade mælken helt og f.eks. erstatte det med vand. Jeg tror måske, at kokosmælk vil smage for meget af kokos – men det er da værd at prøve. Spændende med b-vitaminflager. Hvorfor bruger du dem og hvor køber man dem?
   Mange hilsner Kathe

   Like

   • b-vitaminflager – også kaldet gær-flager – tilfører noget ostesmag i varmeretter. Og så jævner det faktisk også lidt. Og er sundt. Og da jeg og min ene søn begge ELSKER ost, men ikke kan tåle det (får ondt i maven), tilsætter jeg flagerne der hvor andre bruger revet ost. Købes i helsebiksen. Også godt til sovs til lasagne. (Men tilfører jo ikke fedt og protein på samme måde) Man bruger langt mindre, end man bruger ost. Og det er forholdsvis billigt. Læs mere om sundhedsfordele her: http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=7359/sprog=1/grp=8/menu=2/

    Like

 4. Hold nu op hvor ser det lækkert ud altså! Jeg tror, at jeg må eksperimentere med en laktosefri udgave af din opskrift, så jeg også kan nyde godt af den! :D

  Like

 5. Hold da op – rigtig god ide, i stedet for at stå og “fedte” med små pandekager som gerne vil gå i stykker pga fyldet. Det skal prøves :-) Den uden mel er lige noget for familien der ikke tåler gluten.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s